/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Koge vand i gryde
Fra : speednissen@hotmail.~


Dato : 18-04-06 16:59

Er der en stor forskel i forbrug af energi når man koger vand i gryde.
Her tænker jeg på tyk/tyndbundet gryde . støbejern/alm. med eller
uden låg???

På forhånd tak til "de kloge hoveder"

mvh
Nis


 
 
Jakob Nielsen (18-04-2006)
Kommentar
Fra : Jakob Nielsen


Dato : 18-04-06 17:49

>Er der en stor forskel i forbrug af energi når man koger vand i gryde.
>Her tænker jeg på tyk/tyndbundet gryde . støbejern/alm. med eller
>uden låg???

Der sker en større fordampning, og deaf følgende energitab fra vandet, hvis
der ikke er låg på gryden.
Det kræver mere energi at få varmet gryden på hvis dens varmekapacitet er
stor, som generelt vil gælde for en tykbundet/tung gryde. Når den først er
varmet op, så kan du til gengæld slukke for kogepladen og bruge grydens egen
eftervarme, når du er ved at være færdig med maden.
En høj tynd gryde vil generelt have større overflade, og varmetab, end en
gryde som er mere ensartet i formen.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408522
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste