/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Phosphorsyre og sodavand
Fra : Mads Jensen


Dato : 28-06-05 15:26

Hej NG

Jeg er nysgerrig mht. effekten af phosphorsyre i sodavand. Faxe Kondi og
Coca-Cola (CC) samt andre indeholder begge phosphorsyre (E 338), mens
andre sodavand ikke indeholder det. Er der mon en naturlig forklaring på
at det tilsættes?

mvh.
--
Mads Jensen - mail sent to address ends in /dev/null
s/spam/madsj for emailing me
gpg: 7E775BDA

It is impossible to make anything foolproof because fools are so
ingenious.

 
 
Søren (28-06-2005)
Kommentar
Fra : Søren


Dato : 28-06-05 16:50

"Mads Jensen" <spam@raptus.dk> skrev i en meddelelse
news:87irzyzhf1.fsf@madamex.madamex.dk...
> Hej NG
>
> Jeg er nysgerrig mht. effekten af phosphorsyre i sodavand. Faxe Kondi og
> Coca-Cola (CC) samt andre indeholder begge phosphorsyre (E 338), mens
> andre sodavand ikke indeholder det. Er der mon en naturlig forklaring på
> at det tilsættes?
>
> mvh.
> --
> Mads Jensen - mail sent to address ends in /dev/null
> s/spam/madsj for emailing me
> gpg: 7E775BDA
>
> It is impossible to make anything foolproof because fools are so
> ingenious.

Hej

Det smager simpelhen anderledes end citronsyre, som er det mest anvendte i
sodavand.

I en sodavand er der ca. 0,1-0,5% syre.
Noget af syren kan være andre typer end citronsyre.
De forskellige syrer tilsættes for at opnå den ønskede smag.

Søren



Ivar (28-06-2005)
Kommentar
Fra : Ivar


Dato : 28-06-05 22:02


Søren skrev:

> De forskellige syrer tilsættes for at opnå den ønskede smag.

http://home20.inet.tele.dk/did/pepsi/


Ivar Magnusson



Bo Warming (29-06-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 29-06-05 16:07

"Ivar" <dild@[nozpam]webspeed.dk> wrote in message
news:42c1badf$0$181$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Søren skrev:
>
>> De forskellige syrer tilsættes for at opnå den ønskede smag.

I saft der er stor del af læskedrikke er der i forvejen fosfat,
nitrat,sulfat og chloridjoner.
Den til satte fosforsyre er fuldt dissocieret.
og anjonerne har næppe særlig smag, således som organiske frugtsyres anjoner
har
Så jeg tror man afprøver om forbrugerne frastødes af det sære syrenavn på
varedeklarationen.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste