Sover katteejere i samme seng som deres kæledyr, risikerer de en anelse kløe
af kattelopper, og i 1800-tallet, hvor slagterierne ikke havde frysere, blev
meget underernærede landarbejdere generet af bændel- og spoleorm, men ellers
tyder meget på at naturligt samliv med naturens og staldens mikroflora ofte
skaber "sekundær immunitet" - vaccinations-agtigt - og måske den person, der
ikke i renlighedsnysteri fjerner ikkekløende børneorm med ormekur, vil være
bedre rustet imod fx tarmkræft. Ulandsfolk har ofte fornem immunitet, der
går fløjten når nævenyttige vesterlændinges abrupt indførte læge-æstetik
hindrer parasitsmåtingene.
Her et svar vedr krav om at smadre fiskesmag ved frysning af rå fisk, der
netop skal være rå for at få smagskvaliteterne frem.
<jubija@yahoo.dk> wrote in message
news:fei3b118evctrd7f73aenjq8ol8ksou6fv@4ax.com...
> Om det ligefrem er med livet som indsats tror jeg ikke, men
> opkastninger, diarre, hovedpine, søvnforstyrrelser, gigtlignende
> symptomer og længerevarende maveproblemer er risikoen, hvis man
> indtager den såkaldte sildeorm, der findes i 90% af alle torsk,
> makreller, sild og vildlaks samt i sardiner.
> Sildeormen gennemborer tarmvæggen i din maven. Lækkert, ikke!
>
> Ved nedfrysning til minus 20 grader i 24 timer skulle ormene være
> dræbt. Ved 1 minut på 55 plusgrader (kernetemperatur) dør den også,
> men så er det jo ikke ligefrem sushi længere. Nedsaltning og
> marinering i eddike(syre) tager også livet af den, men det skal se
> over adskillige uger/måneder.
>
> Der er også risiko for andre parasitter - og mangeartet bakterieflora
> i al almindelighed - i de fleste andre fisketyper.
> Nogle sushirestauranter bruger lynnedfrysning i kortere tid til 60
> minusgrader - det skulle være mindre ødelæggende for fiskekødets
> konsistens.
Jeg har købt mange snese af kilogram af rå sild på fisketorvet (dengang der
var fiskesalg og ikke shoppingcenter og jeg underviste på et gymnasium i
nærheden) og spist dem rå som sushi, efter jeg i Japan havde fået smag for
denne herreret - hvor sild er næsten så velegnet som laks, når man kan lide
revet ingefær.
Japanerne foretrækker ufrossen fisk og har ikke sygdomsproblemer pga
parasitter - disse er hos os LÆGELIGE VANDREHISTORIER, og man kan vist trygt
ignorere Vestens hysteri om frysning.
Værste symptom - gigtlignende symptomer - påstås også at forekomme ved
Salmonella. Men gigt er meget autoimmun dvs psykosomatisk. Kun hvis du har
anlæg for hypokondri og din underbevidsthed er på jagt efter en
sygdomsårsag, kan sildeorm blive et alibi.
Iøvrigt siger zoologer at sildeorm er sarte og kun lever kort tid i død
fiskemuskel. Mit største problem ved letsaltning ala svensk gravadlaks i
kold kælder, var at septemper-sild kunne mugne lidt før jeg ved juletid
havde spist de sidste . Jeg tror parasitterne var døde længe før november.
|