/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Hvad er emulgatoren fra Bisca
Fra : Bo Warming


Dato : 01-06-05 10:32

som hedder
"mono.- og diacetylvinsyreester af mono- og diglycerider af fedtsyrer"

Er det glycerol forestret med 1-2 fedtsyrer og undertiden forestret på
overskydende glycerol-alkohol med een af syregrupperne på vinsyre - der er
enkelt eller dobbelt forestret med eddikesyre

- og hvorfor skulle denne - muligvis billige - sæbesag være særlig god til
at være hydrofob i den ene (fedtsyre) ende og hydrofil i modsat ende?

Nogle velsmagende porøse lette grønsagshvedegrovkiks har dette
molekyl-ruskumsnusk stående som en af TYVE varedeklarations-listede
ingredienser - er de ude på blær eller ville noget briste hvis kun 19 ting
blandedes i dejen?
Måske de i et anfald af beskedenhed har glemt nr 21 - vand - som vistnok
altid behøves, men som nok tørres væk, men det plejer ikke at hindre
nævnelse.
Vort store Corny-Mariekiks bageri i Hjørring gør landet ære med at vise
teknisk knowhow for dem , der gider finde læsebrillerne frem - og det står
på 7 sprog, 3 slags skrifttegn - og hvem andre end arbejdsløse kemikere
læser det?



 
 
Jeppe Madsen (01-06-2005)
Kommentar
Fra : Jeppe Madsen


Dato : 01-06-05 23:19

Bo Warming wrote:
> som hedder
> "mono.- og diacetylvinsyreester af mono- og diglycerider af fedtsyrer"
>
> Er det glycerol forestret med 1-2 fedtsyrer og undertiden forestret på
> overskydende glycerol-alkohol med een af syregrupperne på vinsyre - der
> er enkelt eller dobbelt forestret med eddikesyre
>
Ja, noget i den stil.
> - og hvorfor skulle denne - muligvis billige - sæbesag være særlig god
> til at være hydrofob i den ene (fedtsyre) ende og hydrofil i modsat ende?
>
Er den måske heller ikke specielt, men den laves formodentlig ved at
blande vinsyre, eddikesyre of fedt, og koge på det. Så den er billig og
består af komponenter som diverse sundhedsstyrelser og navnlig FDA,
svært kan sætte en finger på...

> Nogle velsmagende porøse lette grønsagshvedegrovkiks har dette
> molekyl-ruskumsnusk stående som en af TYVE varedeklarations-listede
> ingredienser - er de ude på blær eller ville noget briste hvis kun 19
> ting blandedes i dejen?

Molekylruskomsnusket kan muligvis medvirke til homogenitet.
Nærtbeslægtede molekyler krystalliserer ikke nemt i blanding.

> Måske de i et anfald af beskedenhed har glemt nr 21 - vand - som vistnok
> altid behøves, men som nok tørres væk, men det plejer ikke at hindre
> nævnelse.
> Vort store Corny-Mariekiks bageri i Hjørring gør landet ære med at vise
> teknisk knowhow for dem , der gider finde læsebrillerne frem - og det
> står på 7 sprog, 3 slags skrifttegn - og hvem andre end arbejdsløse
> kemikere læser det?
>
Tjah, har indtryk af, at visse velmenende pressionsgrupper går meget op
i den slags...red børnene og den slags. Men ellers er det jo godt at
arbejdsløse kemikere ikke går og keder sig alt for meget - der er jo
også arbejdsløse bromatologer, farmaceuter, b-kemikere og
komi-ingeniører...og ikke så få af dem, sååh...


Bo Warming (02-06-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 02-06-05 06:38

"Jeppe Madsen" <jpma@rvuc.dk> wrote in message
news:429e3479$0$18636$14726298@news.sunsite.dk...
> Er den måske heller ikke specielt, men den laves formodentlig ved at
> blande vinsyre, eddikesyre of fedt, og koge på det. Så den er billig og
> består af komponenter som diverse sundhedsstyrelser og navnlig FDA, svært
> kan sætte en finger på...
snip
> Molekylruskomsnusket kan muligvis medvirke til homogenitet. Nærtbeslægtede
> molekyler krystalliserer ikke nemt i blanding.

Disse Bisca-grønsagskiks vejer kun 200 g for pakke med samme størrelse som
den røde rugkiks ,
DER VEJER HELE 250 gram
- kompakte af fedt -
og som Bisca længe har haft på markedet. Og selvom de ny grønlige kiks med
porresmag således er extremt porøse og luftige, smuldrer og krummer de ikke
slemt.

Så denne ny emulgatorblanding er måske et genialt gennembrud - din ide om,
at der opstår vanskeligt-krystalliserende, beslægtede sæbe-estre af billige
anerkendte normale bageri-råstoffer (ikke fra den petrokemiske industri),
er måske det Columbus-æg, som det elegante ny produkt hængsler på.
Ikke mærkeligt, at de er stolte og vil nævne det detaljeret i
varedeklaration på 7 sprog.

Jeg er målløs af beundring over madindustriens opfindsomhed, og gider iår
ikke tørre løg og lave bagværk selv - centralisringen er forbandet
overlegen. . Dyr, men velsmagende og praktisk. At have samme uddannelse som
sejrherrerne, mildner nederlaget.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste