"KT" <detsortehulATSLETTE@hotmail.com> writes:
> "PH" <Ingen_Spam@til_mig.dk> wrote in message
> news:428b60d5$0$651$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
>>
>> Minder mig om, da jeg engang boede et halvt års tid i en by, der ligger
>> 2300 meter over havet. Hver gang vi kogte vand til pasta (hvilket vi ofte
>> gjorde!), kom vi til at snakke om, ved hvilken temperatur vandet kogte.
>>
>> Nogen der har et bud?
>
> Så skal vi bruge trykket 2300 m over havet.
Det er naturligvis ikke nogen konstant, men på siden
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/kinetic/vappre.html (fundet
vha.
http://www.google.dk/search?hl=da&q=boiling+point+water+height+above+the+sea)
er der et stykke nede en lidt smart applet, hvor man bare skal
indtaste et tal i et af felterne, hvorefter der straks dukker nogle
tilsvarende approksimative tal op i de andre felter. I følge den er
trykket ca. 581 mmHg, og kogepunktet er ca. 92,6 grader Celsius.
--
Rasmus Villemoes
<
http://home.imf.au.dk/burner/>