Økologisk kost har en styrkende effekt på immunforsvaret.
Desuden øges indholdet i blodet af den livsvigtige antioxidant
E-vitamin, som beskytter kroppens celler mod beskadigelse og
forebygger hjertekarsygdomme.
Det tyder et opsigtsvækkende dansk forsøg med rotter på.
Forsøget er lavet af forskere fra Danmarks Jordbrugsforskning.
Forskerne har delt rotter i tre grupper, der enten fik økologisk
grønt, let sprøjtet grønt eller grøntsager, der var konventionelt
dyrket med brug af både kunstgødning og sprøjtemidler.
For rotterne på økologisk kost var der flere sundhedsmæssige fordele.
Deres immunforsvar var styrket og indholdet i blodet af vitamin E tre
gange højere. Desuden havde øko-rotterne tendens til mindre fedt og
var roligere end rotterne på sprøjtet grønkost.
/ritzau/
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=365566
--
Rado
Always listen to experts. They will explain what can't be done
and why. Then do it. - Robert Heinlein