Kemi uden nytte: mad
Omkring 1900 fandt man vitamin- og mineral-mangel hos de ultrafattiges syge,
og man opreklamerede mejerigtig med, kød og grønt udfra næringstabeller.
Men næppe noget menneske har fået sit helbred forbedret ved kost-kemisk
indsigt.
Hvis vi alle levede af cholade-bars, fiberrigt melklister, svinefedt i
blokke og tilskuds-piller ville vi leve lige så længe, så vidt vi ved.
Minimumskrav er lette at opfylde, m/u piller. Der er sej æstetik i mad -
hvadenten der tilknyttes ritualer om fællesspisningens bånd eller eneboere
sluger en spegepølsemad ved køkkenbordet og aldrig spiser varmt.
Politikens kronik d.d. om behov for mad-undervisning er klog i ikke at lægge
dokumentation vedr sundhedsgevinster frem - de findes ikke.
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com