Jeg fandt lige en gammel opskrift på krager, som jeg smed gennem
tekstgenkendelsen, hvis det skulle have interesse.
Mvh..........Søren
www.skovduer.dk
Opskrift:
Krage (edderfugl, måge, hejre, blishøne, skade og gammel råge) på
bordet
Mange jægere skelner skarpt mellem »ædelvildtet« og så det andet. De
spiser med største fornøjelse alt det ædle - men krager, skader, måger
etc. ville de ikke drømme ,om at fortære. De ved ikke bedre - hvilket
i øvrigt også kan opfattes helt bogstaveligt: De har aldrig prøvet.
Men alle de fugle giver glimrende måltider, jeg ville ikke undvære
dem.
Det karakteristiske ved dem er deres kraftige smag af vildt. De har så
megen at man kan tillade sig at frådse med den - ved at flå i stedet
for at plukke dem. Da deres lår er meget lidt kødfulde - mågernes og
edder- fuglenes desuden engang imellem, omend sjældent,
trannede '- kan man nøjes med at bruge brystet.
For at få fat i det på en nem måde, griber jeg, nede under fjerene, i
brystskindet og river et lille hul. Det stikker jeg fingrene ind i og
krænger fjerdragten til side. Derefter er det ingen sag at liste en
kniv ned langs brystbenet på begge sider og skære bryststykkerne fri.
Til 4 personer beregnes:
6 krager
smør,
4 dl piskefløde,
I dl portvin.
Kragernes bryststykker drysses med salt og peber. En god klat smØr
varmes i en gryde eller højkantet pande, og når det har sy~et af,
lægges kødet derned og brunes på begge sider.
Fløde og portvin hældes ved, det bringes i kog, og der skrues ned for
varmen. Det skal småsnurre et kvar- ter, så kontrollerer man (som
omtalt i kapitlet Vildt på Bordet) om det har fået nok.
Fløden skal have nået en konsistens, så den »dækker« en ske der dyppes
i den. Ellers må kødet op et øjeblik og saucen koges hurtigt ind under
omrøring. Den sma- ges til med salt og peber, tages af varmen, og 50 g
smØr ploppes i små klumper ned i den, når de under omrØ- ring er
smeltet serveres der.
Spis pillekartofler til.
Brystet af edderfugl, måge, hejre (hvis den engang igen må skydes),
blishøne, skade og gammel råge kan med h~ld tilberedes på samme måde.
Med lidt justering af tiden, naturligvis
"Mars" <no@name.com> wrote in message news:<3f93ea96$0$27423$edfadb0f@dread16.news.tele.dk>...
> nej det er det faktisk ikke, det er for at regulere kragebestanden i samme
> stil som når man regulerer råger