Peter Jensen <usenet@pekajemaps.homeip.net> skrev i en
news:3f6ddfb6$0$13191$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Niels L. Ellegaard wrote:
>
> >> Hvorfor skal strålingen i en mikrobølgeovn have netop den
> >> bølgelængde/frekvens som den nu engang har, for at virke?
> >
> > Frekvensen for en mikrobølge svarer omtrendt til vibrationsfrekvensen
> > for et vandmolekyle.
>
> Den forklaring *lyder* god, men ved nærmere inspektion holder den ikke.
> Selv uden at kende vands nøjagtige resonansfrekvens, så er det åbenlyst
> ikke den som mikrobølger bruger. Hvis det var, så ville det meste af
> energien blive afsat i de første vandmolekyler der bliver mødt på vejen.
> Altså ikke en særligt jævn opvarmning
>
> Jeg mener at have læst at det kun er få procent af mikrobølgerne der
> bliver optaget, hver gang de passerer det objekt der skal varmes. Det
> gør dog ikke noget, da de så bare reflekterer væk fra væggen på den
> anden side, og tilbage igennem objektet.
>
> > Her er en mere grunding forklaring
> >
> >
http://www.howstuffworks.com/microwave.htm
>
> Jeg har ikke nærlæst det, men umiddelbart ser jeg kun at der står at
> vand absorberer bølgerne godt. Det er egentligt også korrekt. Hvis der
> senere står noget med vibrationsfrekvensen, så vil jeg sige at de er
> faldet for en almindelig misforståelse.
Det må du have ret i, beviset får man hver gang man brænder fingrene på
tallerkenen. Den varmes vistnok ligeså meget op som maden, hvis ikke mere.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk