|
| Tilberedning af Dådyrkølle Fra : Carsten P |
Dato : 13-06-03 18:50 |
|
Hejsa
Jeg skal tilberede en 5Kg udbenet Dådyrkølle, er der nogen der har en idé om
hvor længe den skal stå i ovnen og ved hvilken temp ??
Det jeg har fundet er følgende. ca. 1 time pr. kg ved 175 grader. Lyder
dette OK ?
På forhånd tak
Carsten P
| |
Kim Larsen (14-06-2003)
| Kommentar Fra : Kim Larsen |
Dato : 14-06-03 08:03 |
|
Så skulle den have 5 timer, det synes jeg umiddelbart lyder af alt for
meget. Jeg tilberedte en udbenet på ca. 3 kg. og jeg mener den fik
omkring 1,5 - 2 timer. Men det eneste rigtige at gøre, er at anvende
et stegetermoneter, så går du aldrig galt i byen. Her skal køllen vel
være omkring 70 grader C. inden i midten.
Kim
"Carsten P" <c.d.paulsen@mail.dk> wrote:
>Hejsa
>
>Jeg skal tilberede en 5Kg udbenet Dådyrkølle, er der nogen der har en idé om
>hvor længe den skal stå i ovnen og ved hvilken temp ??
>
>Det jeg har fundet er følgende. ca. 1 time pr. kg ved 175 grader. Lyder
>dette OK ?
>
>På forhånd tak
>
>Carsten P
>
| |
Carsten P (14-06-2003)
| Kommentar Fra : Carsten P |
Dato : 14-06-03 09:59 |
|
Hejsa
Jeg har lige snakket med min lokale slagter:
Svar: ca. 3 timer ved 170 C, øses jævnligt.
Vh Carsten
"Kim Larsen" <kimlarsen@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:20ilev4b2f1rpjh5ius5fq8oc50el2309s@4ax.com...
>
> Så skulle den have 5 timer, det synes jeg umiddelbart lyder af alt for
> meget. Jeg tilberedte en udbenet på ca. 3 kg. og jeg mener den fik
> omkring 1,5 - 2 timer. Men det eneste rigtige at gøre, er at anvende
> et stegetermoneter, så går du aldrig galt i byen. Her skal køllen vel
> være omkring 70 grader C. inden i midten.
>
> Kim
>
>
>
>
>
>
>
>
> "Carsten P" <c.d.paulsen@mail.dk> wrote:
>
> >Hejsa
> >
> >Jeg skal tilberede en 5Kg udbenet Dådyrkølle, er der nogen der har en idé
om
> >hvor længe den skal stå i ovnen og ved hvilken temp ??
> >
> >Det jeg har fundet er følgende. ca. 1 time pr. kg ved 175 grader. Lyder
> >dette OK ?
> >
> >På forhånd tak
> >
> >Carsten P
> >
>
| |
Peter T. (14-06-2003)
| Kommentar Fra : Peter T. |
Dato : 14-06-03 10:16 |
|
Hej, kig på min hjemmeside under opskrifter www.pulk.dk
hilsen
Peter T.
"Carsten P" <c.d.paulsen@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3eea0d68$0$83047$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal tilberede en 5Kg udbenet Dådyrkølle, er der nogen der har en idé
om
> hvor længe den skal stå i ovnen og ved hvilken temp ??
>
> Det jeg har fundet er følgende. ca. 1 time pr. kg ved 175 grader. Lyder
> dette OK ?
>
> På forhånd tak
>
> Carsten P
>
>
| |
Carsten P (18-06-2003)
| Kommentar Fra : Carsten P |
Dato : 18-06-03 17:33 |
|
"Peter T." <pet@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:3eeae7c4$0$24694$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej, kig på min hjemmeside under opskrifter www.pulk.dk
>
Hej
Kanon side, gode opskrifter.
Det endte med at den fik 20min bruning ved 250 C belagt med spæk og smør
blandet med bacilikum, herefter ca. 2½ time ved 175 C varmluft, den var bare
kanon.
Vh Carsten
| |
Jon Inge Bragstad (15-06-2003)
| Kommentar Fra : Jon Inge Bragstad |
Dato : 15-06-03 11:21 |
|
On Fri, 13 Jun 2003 19:49:58 +0200, "Carsten P" <c.d.paulsen@mail.dk>
wrote:
>Hejsa
>
>Jeg skal tilberede en 5Kg udbenet Dådyrkølle, er der nogen der har en idé om
>hvor længe den skal stå i ovnen og ved hvilken temp ??
>
>Det jeg har fundet er følgende. ca. 1 time pr. kg ved 175 grader. Lyder
>dette OK ?
Jeg bruker å steke såpass store kjøttstykker i to runder - først ca
2/3 av tiden, så mellom en halvtime og times hvile (varmen trekker inn
i kjernen av kjøttstykket) og så den siste 1/3 av tiden.
Dersom du liker hvitløk er det forøvrig fantastisk godt å spekke
rådyrkjøtt med hvitløksbiter...
| |
|
|