|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Rabarbergrød Fra : Therese
 | 
 Dato :  23-05-03 15:59
 | 
 |  | 
 
            Jeg er blevet helt pjattet med at lave rabarbergrød.
 Jeg laver det uden sukker, men bruger SØD.
 Mit problem er dog, at det stadig er lidt surt, og jeg tør ikke rigtigt
 bruge for meget SØD, da jeg hader bismagen.
 Er der andet jeg kan gøre/bruge?
 Kan Perfect Fit bruges og kan man købe det i Føtex eller Kvickly?
 --
 Mange hilsner
 Therese
www.elverdalen.dk |  |  | 
  Therese (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Therese
 | 
 Dato :  23-05-03 16:03
 | 
 |  | 
 
            Lige én ting mere.
 Er der ulemper ved at spise for meget rabarber?
 Jvf. DDV tæller 250g for 1 frugt, så jeg kan snildt spise 500 g om dagen.
 --
 Mange hilsner
 Therese
www.elverdalen.dk |  |  | 
  Lisbeth Jacobsen (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  23-05-03 16:23
 | 
 |  | "Therese" <therese@SLETelverdalen.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ece380e$0$32475$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 
 > Er der ulemper ved at spise for meget rabarber?
 
 Det kan der være, så vidt jeg ved. Rabarber indeholder oxalsyre, der
 neutraliseres af kalk.
 
 Så der er vist noget med, at rabarber så at sige æder den kalk, dine knogler
 har brug for.
 Du kan nok finde noget om det på nettet ved at søge på rabarbar og oxalsyre
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
   Bente B. Riis (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bente B. Riis
 | 
 Dato :  23-05-03 20:46
 | 
 |  | 
 
 Lisbeth Jacobsen wrote:
 >
 
 > Så der er vist noget med, at rabarber så at sige æder den kalk, dine knogler
 > har brug for.
 > Du kan nok finde noget om det på nettet ved at søge på rabarbar og oxalsyre
 
 Produktet du tænker på Lisbeth er nok man bruger hedder nonoxal - det er
 Tørsleff der laver det, og det fås i flydende form i større
 supermarkeder. Flasken ligner den samme som den man får atamon i, men
 væsken er klar. Der bruges så vidt jeg husker 2 tsk nonoxal pr kg
 rabarber.
 
 Mvh
 Bente
 
 --
 Love doesn't just sit there like a stone; it has to be made, like
 bread, remade all the time, made new.
 Ursula K. LeGuin
 
 
 |  |  | 
    Lisbeth Jacobsen (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  23-05-03 23:14
 | 
 |  | "Bente B. Riis" <bente@carben.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ECE7A7E.6940E6BC@carben.dk...
 
 > Produktet du tænker på Lisbeth er nok man bruger hedder nonoxal - det er
 > Tørsleff der laver det,
 
 Jeg ved godt, at man kan tilsætte et stof for at neutralisere oxalsyren i
 rabarber.
 Jeg tror dog ikke rigtig på, at det er sundt at spise store mængder
 rabarber - med eller uden kemi tilsat.
 
 Men du har ret. Man kan få et stof, der kan neutralisere syren.
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
     Mari (24-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mari
 | 
 Dato :  24-05-03 02:43
 | 
 |  | 
 "Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3ece9fcf$0$4377$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
 > Jeg tror dog ikke rigtig på, at det er sundt at spise store mængder
 > rabarber - med eller uden kemi tilsat.
 
 Det er ligeså sundt, som spinat - som også indeholder en del oxalsyre.
 Og det har været en væsentlig del af "bondekosten" i en menneskealder,
 så det holder ikke bare op med at være sundt. Men........  det er og bliver
 dessert...
 
 /Mari
 
 
 
 
 |  |  | 
      Lisbeth Jacobsen (24-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  24-05-03 16:34
 | 
 |  | "Mari" <alohaloh@min.sol.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ecece2d$0$5158$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > Det er ligeså sundt, som spinat - som også indeholder en del
 > oxalsyre. Og det har været en væsentlig del af "bondekosten" i
 > en menneskealder, så det holder ikke bare op med at være
 > sundt. Men........  det er og bliver dessert...
 
 Jamen jeg mener sørme heller ikke, at rabarber (eller spinat) er usundt!
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
       Mari (26-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mari
 | 
 Dato :  26-05-03 07:49
 | 
 |  | 
 "Lisbeth Jacobsen" <jacobsenlisbeth@hotmail.com> skrev i en meddelelse
 news:3ecf918f$0$4347$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
 > Jamen jeg mener sørme heller ikke, at rabarber (eller spinat) er usundt!
 
 Så er det lidt svært at gætte, hvad du mener med:
 "Jeg tror dog ikke rigtig på, at det er sundt at spise store mængder
 rabarber - med eller uden kemi tilsat."
 
 Rabarber i store mængder indgik jo netop i "bondekosten",
 på lige fod med frugter.
 
 /Mari
 
 
 
 
 |  |  | 
        Lisbeth Jacobsen (26-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen
 | 
 Dato :  26-05-03 17:46
 | 
 |  | "Mari" <alohaloh@min.sol.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ed1b8c8$0$76130$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 
 > "Jeg tror dog ikke rigtig på, at det er sundt at spise store
 > mængder rabarber - med eller uden kemi tilsat."
 
 Jeg mener det, der står.
 
 Jeg tror ikke, at rabarber er usunde. Men jeg tror ikke, at det er sundt at
 spise STORE mængder rabarber. Med eller uden kemi.
 
 > Rabarber i store mængder indgik jo netop i "bondekosten",
 > på lige fod med frugter.
 
 Hvilket jo ikke siger noget om, hvor sunde eller usunde rabarber er (i store
 mængder).
 
 Store mængder mættet fedt og sukker indgik i øvrigt også i bondekost.
 
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  sune vuorela (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  23-05-03 16:10
 | 
 |  | En der kalder sig "Therese" <therese@SLETelverdalen.dk> skrev:
 
 
 >Kan Perfect Fit bruges og kan man købe det i Føtex eller Kvickly?
 
 De fører det i hvert fald i føtex - om det kan bruges? Ja det tror
 jeg, men der er vel ikke andet for end at gøre forsøget.
 
 Atwel er også en mulighed - det bruger jeg når jeg laver is.
 
 --
 Sune
 
 
 
 |  |  | 
  Therese (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Therese
 | 
 Dato :  23-05-03 16:26
 | 
 |  | 
 
            "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 > Atwel er også en mulighed - det bruger jeg når jeg laver is.
 Hvordan laver du is? Er det muligt at få en opskrift?
 --
 Mange hilsner
 Therese
www.elverdalen.dk |  |  | 
   sune vuorela (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : sune vuorela
 | 
 Dato :  23-05-03 16:47
 | 
 |  | En der kalder sig "Therese" <therese@SLETelverdalen.dk> skrev:
 
 
 >"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
 >> Atwel er også en mulighed - det bruger jeg når jeg laver is.
 >
 >Hvordan laver du is? Er det muligt at få en opskrift?
 
 
 Nu skal det først siges at jeg er på atkins-kur, hvor det er
 kulhydratindtaget, der er meget væsentligt - og fedtindtaget næsten
 underordnet (groft sagt).
 
 Men den måde jeg laver sukkerfri is på er:
 
 ½ liter piskefløde piskes til skum
 4 æggehvider piskes stive med et nip salt
 4 æggeblommer piskes hvide med 3-4 spsk atwell.
 
 Smagsstoffer tilsættes aggeblommerne. Det kan være:
 1 vanillestang
 ½ dl koncentreret fun hindbær
 100 gram maltitol-sødet chokolade (fra føtex)
 
 Eller hvad man lige synes kunne være rart. Jeg har kombineret fun
 hindbær med chokolade med stor succes.
 
 Alt vendes sammen og puttes i beholdere og stilles i fryseren.
 
 Den bliver lidt mere hård i det end købeis - men det smager godt.
 
 Venlig hilsen
 
 SUne
 
 
 |  |  | 
  Rene' Hjorth (23-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  23-05-03 20:16
 | 
 |  | 
 
            [Therese | Fri, 23 May 2003 16:59:22 +0200]
 >Mit problem er dog, at det stadig er lidt surt, og jeg tør ikke rigtigt
 >bruge for meget SØD, da jeg hader bismagen.
 >Er der andet jeg kan gøre/bruge?
 >Kan Perfect Fit bruges og kan man købe det i Føtex eller Kvickly?
 Ja & Ja (og på Apoteket).
 Perfect Fit samt Atwel der er et lignende produkt, kan sagtens anbefales
 til at lave grød af, da det virker som god fyldstof og det anvendte
 sødemiddel (acesulfat-kalium) kan tåle både varme og kulde.
 Vil du have en "bedre" sødme kan du eksperimentere med at anvende både
 flydende SØD (natrium cyklamat) samt Percet Fit / Atwel - de har
 forskellig slags sødme så en kombination giver en endnu brede sødme i
 smagen og derved mindre sødemidler.
 Best regards,
 Rene'  (Denmark)
www.rene.hjorth.com  & www.lowcarb.dk |  |  | 
  Mari (24-05-2003) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Mari
 | 
 Dato :  24-05-03 02:46
 | 
 |  | 
 "Therese" <therese@SLETelverdalen.dk> skrev i en meddelelse
 news:3ece374f$0$32449$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
 > Mit problem er dog, at det stadig er lidt surt, og jeg tør ikke rigtigt
 > bruge for meget SØD, da jeg hader bismagen.
 > Er der andet jeg kan gøre/bruge?
 
 Du kan bruge Vanilla, vaniljeessens eller vaniljestang. I min familie blev
 vaniljestængerne
 skåret i 1 cm. stykker og puttet i rabarbersaften - efter den var siet.
 Nu behøver man jo ikke si rabarbersaften mere - de er ikke så "træ'ede",
 som tidligere - og kan sagtens spises som de er.
 
 /Mari
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |