<Hallo@hallo.dk> skrev i en meddelelse
news:3eba950f$0$11721$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Jeg ved ikke om det er den rigtige gruppe men
>
> er der nogen der ved om Absint er farligere end bare at drikke sig hammer
> lam. og en ting mere er det ulovligt i danmark.
Sakset fra aok.dk:
Historien
Ordet absint kommer af det græske ord apsinthion, som betyder malurt. Det
var det høje indehold af malurt, som indeholder nervegiften tujon, der
omkring år 1900 gav parisiske kunstnere som Toulouse-Latrec og Van Gogh
hallucinationer og inspiration, når de drak absint. Derfor blev absinten
også kaldt den grønne muse. Det var de fattiges billige rusmiddel, men
ulempen var at lang tids misbrug gjorde absint-drankerne blinde og gav dem
kramper, epileptiske anfald, demens og forandrede deres personlighed. Derfor
blev absint forbudt i Frankrig i 1915.
Firmaet Pernod, som i sin tid var det første til at sætte produktionen af
absint i system, har nu sent en absint ud på hylderne i forretningerne og i
barerne. Den hedder Absinthe og indeholder 68 procent alkohol. Den opfylder
EU-direktiverne om, at nutidens absint kun må indeholde en brøkdel af den
mængde malurt, som fandtes i datidens vanedannende drik, så i dag er det
absintens alkoholstyrke, du skal vogte dig for.
Malurt smager meget bittert, og derfor blandede man i forrige århundrede
absinten med sukker. Man anbragte en sukkerknald på en ske med en masse
huller i over et glas og dryppede langsom vand over til sukkeret var opløst
og den grøngule klare væske langsomt opaliserede til en tåget væske. Da
nutidens absint ikke er bitter (med mindre du får fat i en ulovlig
fremstillet) er der ingen grund til at tilsætte sukker - ud over at det er
et sjovt ritual.
Resten af artiklen kan læses her:
http://www.aok.dk/E/G/CPHDK/0000/12/76/