|
| Sødemiddel til diabetikere Fra : Heidi |
Dato : 11-01-03 10:45 |
|
Jeg skal holde en fest, hvor der højst sandsynligt
kommer to diabetikere med. I menuen er der et
par ting der skal sukker eller honning i, hvor jeg
så har tænkt mig at prøve med flydende sødemiddel
i stedet.
Jeg har kigget på www.diabetes.dk og har fundet
frem til, at følgende fire flydende midler skulle være
bedst, da de er ikke-energigivende, og dermed ikke
får blodsukkeret til at stige:
Hermesetas Gold
Suketter
Sød flydende
0-kalorier
Er det korrekt forstået?
Er der nogen med forstand på den slags der kan
fortælle hvilken af de fire, der er bedst at bruge,
både ud fra et smagsmæssigt synspunkt (da også
de "almindelige" gæster skal spise dette), men
også generelt - altså om en slags er bedre end en
anden for diabetikeren?
Samt hvor de forskellige mærker kan købes?
(Jeg erindrer svagt at have set Sød flydende i
feks. Føtex, men hvis der er et andet mærke der
er bedre, går jeg gerne lidt længere efter det).
På forhånd tak.
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Dorthe (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Dorthe |
Dato : 11-01-03 12:53 |
|
On Sat, 11 Jan 2003 10:45:15 +0100, "Heidi" <no-spam@adslhome.dk>
wrote:
>Jeg skal holde en fest, hvor der højst sandsynligt
>kommer to diabetikere med. I menuen er der et
>par ting der skal sukker eller honning i, hvor jeg
>så har tænkt mig at prøve med flydende sødemiddel
>i stedet.
Hej Heidi.
Først er det vigtigt hvilken type diabetes dine gæster har - om det er
den insulinkrævende eller om de udelukkende "styrer" sukkersygen med
piller og eller diæt.
Jeg synes du skal spørge dem direkte - og fortælle dem, at du gerne
vil have deres hjælp - for det forholder sig sådan:
Det er vigtigt for begge typer diabetes at spise fiberrigt og
fedtfattigt - (forenklet sagt - for at fordele optagelsen af energi i
et jævnt forløb, så blodsukkeret ikke bliver for lavt eller for højt)
MEN for dem der regulerer deres diabetes med insulin - er det som
regel intet problem med sukkeret ( bare de ved at det er i maden)
dette er vel og mærke en personlig ting - forstået på den måde at
"man" kan vælge at tage hurtigvirkende insulin - umiddelbart før
måltidet - det er simpelthen "bare" et spørgsmål om ligevægt mellem
insulin i kroppen og den sukkermængde der indtages. Så børn og unge
diabetikere ( det næsten altid har den insulinkrævende ) kan sagtens
gå til fester med fx. desserter - slik o.s.v - diætisterne i dag har
sågar lister - så de unge direkte kan gå ind og aflæse hvor meget
insulin (hurtigvirkende) de skal tage ekstra inden en tur på
Mc.Donalds.
Men er det "gammelmandssukkersyge" typen er det vigtigt, at der ikke
er store mængder sukker i maden, der straks får blodsukkeret til at
stige ( men også her er fedtindholdet meget vigtig)
Jeg har/og har haft mange diabetikere i familien - og de oplever
desværre ofte en misforstået "omsorg" - og endda nogle gange - at det
der er lavet til dem er mindre egnet end de "de andre spiser" - fx.
kan div. færdigkøbte diabetes produkter være mindre rigtige for
vedkommende end det "almindelige" på grund af sammensætningen. ( fx.
er en god mørk "almindelig" chokolade ofte bedre en diabetesudgaven -
både i forhold til virkning i kroppen og i smag. Men da producenterne
netop udnytter "folks" uvidenhed er der jo penge i det.) Vær åben i en
god dialog - der er også en del diabetikere - der har det bedst med at
der IKKE tages specielle hensyn, og med mine personlige erfarringer er
det vigtigt at acceptere- da det ofte er et større problem med al den
fokus(på diabetesen) i en festsituation - diabetikeren lever jo med
det i hverdagen og er supergod til at spotte sin egen
kostsammensætning - prøv måske at sammenligne det med det "man" ikke
kan li - det går man jo bare sådan lidt diskret uden om i forskellige
situationer - Brug evt. dette indlæg - vis det til dem der har
diabetesen og få en god snak om mad inden festen - derved gør du både
dem og dig selv en tjeneste.
Skal du bruge sødestof er der god hjælp at hente på
http://www.bager-kim.dk/ han har både kommentarer til de forskellige
sødemidler og ligeledes opskrifter - og du kan også sende dine
eventuelle spørgsmål til ham. God fest !
Kærligst Dorthe
| |
Heidi (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 13-01-03 19:52 |
|
Dorthe wrote:
> On Sat, 11 Jan 2003 10:45:15 +0100, "Heidi" <no-
> spam@adslhome.dk> wrote:
>
>> Jeg skal holde en fest, hvor der højst sandsynligt
>> kommer to diabetikere med. I menuen er der et
>> par ting der skal sukker eller honning i, hvor jeg
>> så har tænkt mig at prøve med flydende sødemiddel
>> i stedet.
>
> Hej Heidi.
>
> Først er det vigtigt hvilken type diabetes dine gæster
> har - om det er den insulinkrævende eller om de
> udelukkende "styrer" sukkersygen med piller og eller diæt.
De får begge insulin.
Jeg har/og har
> haft mange diabetikere i familien - og de oplever
> desværre ofte en misforstået "omsorg" - og endda nogle
> gange - at det der er lavet til dem er mindre egnet end
> de "de andre spiser" - fx. kan div. færdigkøbte diabetes
> produkter være mindre rigtige for vedkommende end det
> "almindelige" på grund af sammensætningen.
Jeg vil heller ikke have noget færdigkøbt "diabetes-egnet" -
bortset fra dressing og marinade (se mit svar til Kim) kan
de spise alt det andet til hovedretten - og desserten laver jeg
selv (is med sødemiddel og kun lidt sukker).
> Skal du bruge sødestof er der god hjælp at hente på
> http://www.bager-kim.dk/ han har både kommentarer til de
> forskellige sødemidler og ligeledes opskrifter - og du
> kan også sende dine eventuelle spørgsmål til ham.
De fire typer jeg skrev om i min første post har jeg
fundet på www.diabetes.dk - så jeg går ud fra jeg godt
kan stole på, at jeg kan bruge en af dem.
Og nu har jeg i mellemtiden været en tur i Føtex, og har
set at de både har Sød flydende og Hermesetas Gold.
Og der kan vel ikke være den store forskel i smagen på
de to... Så jeg tror at jeg bare forsøger mig med en af dem,
og så laver en test på forhånd, så jeg ved om det er spiseligt.
God
> fest !
Tak
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Kim Ludvigsen (11-01-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 11-01-03 13:09 |
|
Heidi wrote:
>
> Jeg skal holde en fest, hvor der højst sandsynligt
> kommer to diabetikere med. I menuen er der et
> par ting der skal sukker eller honning i, hvor jeg
> så har tænkt mig at prøve med flydende sødemiddel
> i stedet.
Min erfaring med kunstige sødemidler er, at de ikke smager så godt som
sukker. Jeg ville ikke bryde mig om, at værten lavede mad, der smager
ringere, til alle gæster på grund af mig. Er det retter, der skal
ekstremt meget sukker i? Ellers er det et spørgsmål, om det overhovedet
er nødvendigt at udskifte sukkeret med sødemiddel. Hvis det er retter
med meget sukker, og man ikke umiddelbart kan se, at det er tilfældet,
ville jeg i stedet fortælle de to diabetikere om mængden af sukker
(inden I spiser - ikke foran alle de andre gæster). De fleste
diabetikere ved så, om det er noget, de kan tillade sig at spise, og i
hvor store mængder. Og hvis de er på insulin, kan de eventuelt tage en
større dosis end normalt. Du kan selvfølgelig også blot spørge de to
personer, hvad de mener, når de har sagt ja til invitationen.
Men det er selvfølgelig blot min mening, og det besvarede ikke dit
spørgsmål.
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Heidi (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 13-01-03 19:41 |
|
Kim Ludvigsen wrote:
> Heidi wrote:
>>
>> Jeg skal holde en fest, hvor der højst sandsynligt
>> kommer to diabetikere med. I menuen er der et
>> par ting der skal sukker eller honning i, hvor jeg
>> så har tænkt mig at prøve med flydende sødemiddel
>> i stedet.
>
> Min erfaring med kunstige sødemidler er, at de ikke
> smager så godt som sukker. Jeg ville ikke bryde mig om,
> at værten lavede mad, der smager ringere, til alle gæster
> på grund af mig. Er det retter, der skal ekstremt meget
> sukker i?
Nej, det er to dressinger/marinader - henholdsvis til
en broccolisalat (miracel whip, hvor der skal sukker i),og
en rødkålssalat, hvor dressingen laves af olie, appelsinsaft
og honning.
Så selv om smagen måske ikke er lige så god som ved
sukker/honning, så er det trods alt så små mængder, at
jeg satsede på at det ikke kunne smages for de
"almindelige" gæster. Jeg havde også tænkt mig at
prøvesmage selv først.
Til desserten er planen at lave noget specielt til dem
(vi andre skal have noget hjemmebagt kage med is
og frugter) - jeg fandt en opskrift på kiwi-is på
diabetesforeningens hp (tror jeg det var), og så med
friske frugter til dem også. (De plejer at få serveret noget
helt sukkerfrit til dessert når vi er til fest).
Jeg kan forstå (også på Dorthes svar) at de selv kan
regulere det med insulinen, og derved godt må spise
en smule sukker, men jeg syntes bare det var mest
praktisk, at de bare kunne spise uden at skulle tænke
på det.
Men tak for dit svar.
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Kim Ludvigsen (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 13-01-03 20:45 |
|
Heidi wrote:
>
> Kim Ludvigsen wrote:
>
> > Min erfaring med kunstige sødemidler er, at de ikke
> > smager så godt som sukker. Jeg ville ikke bryde mig om,
> > at værten lavede mad, der smager ringere, til alle gæster
> > på grund af mig. Er det retter, der skal ekstremt meget
> > sukker i?
>
> Så selv om smagen måske ikke er lige så god som ved
> sukker/honning, så er det trods alt så små mængder, at
> jeg satsede på at det ikke kunne smages for de
> "almindelige" gæster. Jeg havde også tænkt mig at
> prøvesmage selv først.
Det er så små mængder, at det sandsynligvis ikke betyder noget for dem,
så hvorfor alle disse krumspring med et sandsynligvis ringere resultat?
Lav dressingerne efter opskriften.
Det lyder som om, du er faldet i den samme fælde af uvidenhed som jeg
selv, da jeg fik konstateret sukkersyge. Min læge fortalte mig, at jeg
skulle holde mig fra sukker, hvilket jeg så gjorde. Jeg var ikke klar
over/tænkte ikke over, at alle kulhydrater påvirker blodsukkeret - også
dem der er i brød, ris og kartofler. Så den slags spiste jeg masser af,
ganske som jeg plejede, indtil en anden læge forklarede mig, hvorfor
blodsukkeret ikke faldt.
> Jeg kan forstå (også på Dorthes svar) at de selv kan
> regulere det med insulinen, og derved godt må spise
> en smule sukker, men jeg syntes bare det var mest
> praktisk, at de bare kunne spise uden at skulle tænke
> på det.
Det er selvfølgelig et spørgsmål, hvordan de har det med den slags. Jeg
ville absolut foretrække at få serveret det samme som alle andre frem
for at få udstillet mit "handicap". Tag eventuelt en snak med dem.
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Heidi (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 13-01-03 20:56 |
|
Kim Ludvigsen wrote:
> Heidi wrote:
>>
>> Så selv om smagen måske ikke er lige så god som ved
>> sukker/honning, så er det trods alt så små mængder, at
>> jeg satsede på at det ikke kunne smages for de
>> "almindelige" gæster. Jeg havde også tænkt mig at
>> prøvesmage selv først.
>
> Det er så små mængder, at det sandsynligvis ikke betyder
> noget for dem, så hvorfor alle disse krumspring med et
> sandsynligvis ringere resultat? Lav dressingerne efter
> opskriften.
Hvad jeg ikke var klar over før, men som jeg så har fundet
ud af nu, er at "I" jo så tilsyneladende godt må få lidt sukker,
hvis bare det reguleres med insulinen. Det har jeg så lært.
>> Jeg kan forstå (også på Dorthes svar) at de selv kan
>> regulere det med insulinen, og derved godt må spise
>> en smule sukker, men jeg syntes bare det var mest
>> praktisk, at de bare kunne spise uden at skulle tænke
>> på det.
>
> Det er selvfølgelig et spørgsmål, hvordan de har det med
> den slags. Jeg ville absolut foretrække at få serveret
> det samme som alle andre frem for at få udstillet mit
> "handicap".
....Og det var netop også derfor jeg ville have lavet det
så alle kunne spise det.
> Tag eventuelt en snak med dem.
Det tror jeg også jeg vil gøre.
Tak for dine inputs.
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Dorthe (13-01-2003)
| Kommentar Fra : Dorthe |
Dato : 13-01-03 22:49 |
|
>> Kim Ludvigsen wrote:
>
>Det er så små mængder, at det sandsynligvis ikke betyder noget for dem,
>så hvorfor alle disse krumspring med et sandsynligvis ringere resultat?
>Lav dressingerne efter opskriften.
>Det lyder som om, du er faldet i den samme fælde af uvidenhed som jeg
>selv, da jeg fik konstateret sukkersyge. Min læge fortalte mig, at jeg
>skulle holde mig fra sukker, hvilket jeg så gjorde. Jeg var ikke klar
>over/tænkte ikke over, at alle kulhydrater påvirker blodsukkeret - også
>dem der er i brød, ris og kartofler. Så den slags spiste jeg masser af,
>ganske som jeg plejede, indtil en anden læge forklarede mig, hvorfor
>blodsukkeret ikke faldt.
>Det er selvfølgelig et spørgsmål, hvordan de har det med den slags. Jeg
>ville absolut foretrække at få serveret det samme som alle andre frem
>for at få udstillet mit "handicap". Tag eventuelt en snak med dem.
Hej Kim.
Hvor er det super med lidt focus på emnet, bliv endelig ved med at
deltage i eventuelle kommende indlæg om emnet diabetes og kost.
Der er bare så stærke indgroede og forældede holdninger ( og folk der
gør "alt det bedste" - uden de ved at det ofte virker modsat og måske
enda irriterende/forvirrende) - der er alt for få diabetikker der
orker at "forklare sig" - du gør det på en god og forståelig måde.
Til Heidi.
Tak for de søde ord, det er meget positivt at du bruger energi på at
gøre det så godt, det glæder mig at du har lyst til en dialog med dine
"diabetes-gæster" - mon ikke Kim og jeg ( jeg er i hvert fald) har
interesse i udfaldet. Så skulle du have lyst til at fortælle hvad du
beslutter ville det være lidt spændende. En lille sidebemærkning - det
er primært folk der har fået konstateret diabetes inden for de senere
år der lever efter de normer og regelsæt Kim og jeg har skitseret. Der
er desværre stadig en del fordomme omkring diabetes i "deres egne"
kredse. Ligeledes er der stor forskel på de råd og den vejledning den
enkelte får gennem læger ag andet fagpersonale på området. (min egen
"opdatering" er fra et kursus i sommers med foredrag og vejledning af
specialister på området)men skulle der sidde nogen - der ikke dele
"vores" holdning må de jo endelig fortælle om deres
holdninger/oplevelser.
Kærligst Dorthe
| |
Heidi (16-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 16-01-03 18:24 |
|
Dorthe wrote:
> Til Heidi.
> Tak for de søde ord, det er meget positivt at du bruger
> energi på at gøre det så godt, det glæder mig at du har
> lyst til en dialog med dine "diabetes-gæster" - mon ikke
> Kim og jeg ( jeg er i hvert fald) har interesse i
> udfaldet. Så skulle du have lyst til at fortælle hvad du
> beslutter ville det være lidt spændende.
Når de (forhåbentlig) har tilmeldt sig, og jeg har snakket
med dem om det, skal jeg nok melde tilbage.
--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes i gruppen,
og IKKE pr. mail.
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
| |
Heidi (27-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 27-01-03 21:30 |
|
Heidi wrote:
> Jeg skal holde en fest, hvor der højst sandsynligt
> kommer to diabetikere med...
Som lovet kommer der så lige en update til Dorthe,
samt andre evt. interesserede.
Jeg har lige snakket med de to gæster, og de har meldt ud
at jeg bare skal lave det samme til dem, som til alle
andre - heller ikke noget med speciel dessert eller noget.
Så regulerer de selv med insulinen, og eftersom de er
informeret om, at vi skal danse, kan de så også indkalkulere
det i regnskabet (selvom vi blev enige om at det egentlig
var smartest for dem at danse først og spise dessert bagefter
Så det behøver jeg så ikke tænke yderligere over...
--
Mvh. Heidi
BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning
| |
Kim Ludvigsen (27-01-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 27-01-03 22:02 |
|
Heidi wrote:
>
> Jeg har lige snakket med de to gæster, og de har meldt ud
> at jeg bare skal lave det samme til dem, som til alle
> andre - heller ikke noget med speciel dessert eller noget.
Så var vi ikke helt galt på den. Det er nu også svært, at når man vil
tage hensyn, så er det ikke ønsket. Jeg har selv familiemedlemmer, der
er yderst betænksomme, og det er drønsvært at forklare dem på en pæn
måde, at det altså ikke er nødvendigt, når de for eksempel køber
chokolade med kunstigt sødemiddel (AWDR!).
Jeg håber, I får en god fest!
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Nicolai Lang (27-01-2003)
| Kommentar Fra : Nicolai Lang |
Dato : 27-01-03 22:55 |
|
On Mon, 27 Jan 2003 22:02:02 +0100, Kim Ludvigsen
<usenet@kimludvigsen.dk> wrote:
>måde, at det altså ikke er nødvendigt, når de for eksempel køber
>chokolade med kunstigt sødemiddel (AWDR!).
Det er altså ikke alt sukkerfrit chokolade der smager grimt. Vi har da
fundet nogle ganske udemærkede typer.
Hvis du er interesseret skal jeg gerne finde navnene til dig. Vi har
købt det i Prima, Metro, Føtex samt på nogle apoteker. Og for ganske
nylig havde Netto nogle rimelig gode sukkerfrie bolcher på tilbud.
Men det kommer ikke nær min kærestes hjemmelavede marcipankugler med
chokolade overtræk eller det nyeste skud på stammen: romtrøffel med
chokolade overtræk. ( http://lowcarb.dk - men jeg tror ikke der står
noget om de ting endnu. Kan dog købes i et par internetstores i UK).
Nu vi er ved emnet: Hvorfor skal sukkerfrie ting fremstillet i danmark
smage så afskyeligt? F.eks. lavkalorie syltetøj. Vi køber det, og
søder det derefter med SweetMagic for at få det til at smage godt.
Vores teori om hvorfor det skal smage så grimt er, at det er for at
alle dem der spiser det for at tabe sig, skal føle de lider for
skønheden <G>. Producenterne burde blive noget bedre til at blande de
forskellige (og flere) kunstige sødestoffer, så man får en bedre smag.
Disclaimer: Vi er ikke diabetikere, men på Atkins lavkulhydrat diæt
for at tabe os. Men principperne er de samme, dog er der nogle
diabetikere der skal passe på fedtet også, efter hvad jeg har
forstået.
Mange hilsner
Nicolai
--
http://nicolai.hjorth.com
| |
Kim Ludvigsen (27-01-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 27-01-03 23:22 |
|
Nicolai Lang wrote:
> Det er altså ikke alt sukkerfrit chokolade der smager grimt. Vi har da
> fundet nogle ganske udemærkede typer.
Jeg har smagt en enkelt "chokolade"-bar, hvor der også var kiks i, den
var rimelig - sikkert fordi kiksen opvejede noget af bismagen. Men det
var inden, jeg fandt ud af, at man som diabetiker godt må spise rigtig
chokolade (med måde).
> Og for ganske
> nylig havde Netto nogle rimelig gode sukkerfrie bolcher på tilbud.
Det havde de også for et års tid siden, da jeg fik konstateret
sykkersyge (jeg købte nogle sammen med den sukkerfrie chokolade). Der er
to problemer med slik med kunstige sødemidler. Dels er de brugte
sødemidler ofte ikke energifrie, og dels kan de give tynd mave. Jeg har
desværre nemmere ved at få tynd mave end de fleste andre, så jeg skal
kun spise nogle ganske få bolcher, før afføringen er det rene vand. I
dag spiser jeg med velbehag rigtig chokolade og lakridser med sukker i.
> Disclaimer: Vi er ikke diabetikere, men på Atkins lavkulhydrat diæt
> for at tabe os.
Sørg for at få tjekket kolesteroltallet med jævne mellemrum!
> Men principperne er de samme, dog er der nogle
> diabetikere der skal passe på fedtet også, efter hvad jeg har
> forstået.
Hvis du læser på http://www.diabetes.dk og andre diabetes-sider, vil du
ofte se, at der advares mere mod fedtet end mod sukker. Blodsukkeret kan
man i dag regulere rimeligt godt med piller/motion/insulin - det er
fedtet, der dræber!
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Nicolai Lang (02-02-2003)
| Kommentar Fra : Nicolai Lang |
Dato : 02-02-03 21:15 |
|
On Mon, 27 Jan 2003 23:22:12 +0100, Kim Ludvigsen
<usenet@kimludvigsen.dk> wrote:
>Men det
>var inden, jeg fandt ud af, at man som diabetiker godt må spise rigtig
>chokolade (med måde).
Ja okay. Men det må jeg ikke på min kur. Men min pointe er, at der
findes altså god sukkerfri chokolade. Og det er ikke fordi jeg ikke
kan smage forskel på god og dårlig. Vi spis(te) en god del Valrhona
tidligere.
>Der er
>to problemer med slik med kunstige sødemidler. Dels er de brugte
>sødemidler ofte ikke energifrie, og dels kan de give tynd mave.
Enig, sukkeralkoholer er ikke så smarte for maven. Men af en eller
anden grund tåler jeg det i "normale" mængder, på trods af at jeg har
en tarmsygdom (Mb Chrohn).
Men "normale" er jo også et vidt begreb. Sukkerfri slik er ikke noget
man spiser en ½ pose af ad gangen. Jeg spiser vel højest 3-4 bolcher
på en arbejdsdag.
>Sørg for at få tjekket kolesteroltallet med jævne mellemrum!
Det er en skrøne at det er et problem - dem der får problemer med
kolesterolen er dem som ikke sætter sig ordentlig ind i kuren, men kun
læser omslaget eller følger den ud fra rygterne.
Men på grund af din linie bad jeg faktisk lige om at få det føjet på
når jeg i forbindelse med Crohnen skal have taget blodprøver på
fredag.
Jeg får Imurel (cytostatika) og skal derfor med 4 måneders intervaller
have checket nyre og lever funktioner samt en del andet.
>Hvis du læser på http://www.diabetes.dk og andre diabetes-sider, vil du
>ofte se, at der advares mere mod fedtet end mod sukker. Blodsukkeret kan
>man i dag regulere rimeligt godt med piller/motion/insulin - det er
>fedtet, der dræber!
Der er jo nok forskel på diabetikere, Dr. Atkins er jo i virkeligheden
diabeteslæge, og opdagede at hans patienter gik ned i vægt når de
fulgte en lavkulhydratkur. Så nogle diabetikere kan nok få gavn af
det. Jeg ville ønske jeg kendte sammenhængen, men jeg har ikke haft
tid til at læse bogen endnu (men har en kæreste der er min diætist og
som kender indgående til kuren).
/Nicolai
--
http://nicolai.hjorth.com
| |
Kim Ludvigsen (03-02-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 03-02-03 08:01 |
|
Nicolai Lang wrote:
>
> On Mon, 27 Jan 2003 23:22:12 +0100, Kim Ludvigsen
>
> >Der er
> >to problemer med slik med kunstige sødemidler. Dels er de brugte
> >sødemidler ofte ikke energifrie, og dels kan de give tynd mave.
>
> Enig, sukkeralkoholer er ikke så smarte for maven. Men af en eller
> anden grund tåler jeg det i "normale" mængder, på trods af at jeg har
> en tarmsygdom (Mb Chrohn).
Når jeg ikke tåler ret meget kunstigt sødet slik, er det også på grund
af Chrohn. Jeg har fået fjernet tyktarmen, så afføringen er i forvejen
ikke særlig fast, og der skal ikke ret mange sødede bolcher til, før den
bliver meget tynd.
> >Hvis du læser på http://www.diabetes.dk og andre diabetes-sider, vil du
> >ofte se, at der advares mere mod fedtet end mod sukker. Blodsukkeret kan
> >man i dag regulere rimeligt godt med piller/motion/insulin - det er
> >fedtet, der dræber!
>
> Der er jo nok forskel på diabetikere, Dr. Atkins er jo i virkeligheden
> diabeteslæge, og opdagede at hans patienter gik ned i vægt når de
> fulgte en lavkulhydratkur.
Jeg kender ikke så meget til Atkins-kuren, ud over at jeg har læst en
del advarsler mod den og lignende "fedt"-kure. Men jeg vil blot bemærke,
at diabetesbehandlingen i USA halter voldsomt bagefter. Jeg mener at
have læst, at de befinder sig på det stade vi var på for 10 - 20 år
siden.
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Nicolai Lang (03-02-2003)
| Kommentar Fra : Nicolai Lang |
Dato : 03-02-03 20:35 |
|
On Mon, 03 Feb 2003 08:01:01 +0100, Kim Ludvigsen
<usenet@kimludvigsen.dk> wrote:
>Når jeg ikke tåler ret meget kunstigt sødet slik, er det også på grund
>af Chrohn. Jeg har fået fjernet tyktarmen, så afføringen er i forvejen
>ikke særlig fast, og der skal ikke ret mange sødede bolcher til, før den
>bliver meget tynd.
Det kan jeg godt forstå. Selv har jeg kun fået fjernet 30 cm af
tyndtarmen (for ~12-13 år siden).
>Jeg kender ikke så meget til Atkins-kuren, ud over at jeg har læst en
>del advarsler mod den og lignende "fedt"-kure.
Ja, der er mange misforståelser omkring netop denne kur, og deraf
inspirerede. Som så meget andet skal man sætte sig ind i tingene før
man går på den. Men så virker den også, og er ikke farlig end så meget
andet man kan udsætte sig for
> Men jeg vil blot bemærke, at diabetesbehandlingen i USA halter
> voldsomt bagefter.
Sørgeligt, især når man ser på deres overvægtsproblemer, og den mængde
diabetes type II der må findes. Sammenholdt med et lavere
uddannelsesniveau kan der jo kun gå galt.
/Nicolai
--
http://nicolai.hjorth.com
| |
Uffe Ravn (03-02-2003)
| Kommentar Fra : Uffe Ravn |
Dato : 03-02-03 21:59 |
|
"Nicolai Lang" <nicolai@spamcop.net> skrev
på grund
> >af Chrohn. Jeg har fået fjernet tyktarmen,
> Det kan jeg godt forstå. Selv har jeg kun fået fjernet 30 cm af
> tyndtarmen (for ~12-13 år siden).
Så er det jeg lidt drillende spørger:
Skal man være autuimmun for at skrive her? ;-P
Mvh.
| |
Kim Ludvigsen (04-02-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 04-02-03 05:03 |
|
Uffe Ravn wrote:
> Skal man være autuimmun for at skrive her? ;-P
Du er bare misundelig, er du!
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Uffe Ravn (04-02-2003)
| Kommentar Fra : Uffe Ravn |
Dato : 04-02-03 12:36 |
|
"Kim Ludvigsen" <usenet@kimludvigsen.dk> skrev
> > Skal man være autuimmun for at skrive her? ;-P
>
> Du er bare misundelig, er du!
Bestemt ikke, har selv rigelig erfaring med Prednisolon ;-|
Mvh.
| |
Kim Ludvigsen (04-02-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 04-02-03 13:53 |
|
Uffe Ravn wrote:
>
> "Kim Ludvigsen" <usenet@kimludvigsen.dk> skrev
>
> > > Skal man være autuimmun for at skrive her? ;-P
> >
> > Du er bare misundelig, er du!
>
> Bestemt ikke, har selv rigelig erfaring med Prednisolon ;-|
Årh hva'. Det er da den "bedste" slankekur, jeg nogensinde har været på.
Tør man spørge, hvorfor du har erfaring med Prednisolon?
<OT>
Det hedder forøvrigt autoimmun - jeg måtte slå ordet op, og det varede
lidt, inden jeg fandt ud af at udskifte det ene u med et o.
</OT>
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Uffe Ravn (04-02-2003)
| Kommentar Fra : Uffe Ravn |
Dato : 04-02-03 22:39 |
|
"Kim Ludvigsen" <usenet@kimludvigsen.dk> skrev
> > > > Skal man være autuimmun for at skrive her? ;-P
> > >
> > > Du er bare misundelig, er du!
> >
> > Bestemt ikke, har selv rigelig erfaring med Prednisolon ;-|
>
> Årh hva'. Det er da den "bedste" slankekur, jeg nogensinde har været på.
> Tør man spørge, hvorfor du har erfaring med Prednisolon?
Jo, jeg har som antydet flere gange her i gruppen, Wegeners Granulomatose,
også en autoimmun tilstand.
Hjemmesiden her fortæller lidt:
Http://www.wegeners.dk
Hmm. slankekur? rømmer sig igen, hoster nu mere end antydende, sagde du
slankekur?
> Det hedder forøvrigt autoimmun - jeg måtte slå ordet op, og det varede
> lidt, inden jeg fandt ud af at udskifte det ene u med et o.
Åh ja, my bad.
Med venlige autoimmune hilsner.
| |
Kim Ludvigsen (04-02-2003)
| Kommentar Fra : Kim Ludvigsen |
Dato : 04-02-03 23:58 |
|
Uffe Ravn wrote:
> > Årh hva'. Det er da den "bedste" slankekur, jeg nogensinde har været på.
> Hmm. slankekur? rømmer sig igen, hoster nu mere end antydende, sagde du
> slankekur?
Det kan selvfølgelig også være, at det var på grund af selve sygdommen,
at jeg tabte mig, men der røg 20 kg, og det var ikke fordi, der var for
meget at tage af. De er dog kommet på igen - med renter.
> Jo, jeg har som antydet flere gange her i gruppen, Wegeners Granulomatose,
Jeg må lære at følge bedre med eller spise nogle huskepiller.
> Hjemmesiden her fortæller lidt:
> Http://www.wegeners.dk
Lyder ikke spændende.
--
Mvh. Kim Ludvigsen
| |
Uffe Ravn (05-02-2003)
| Kommentar Fra : Uffe Ravn |
Dato : 05-02-03 01:02 |
|
"Kim Ludvigsen" <usenet@kimludvigsen.dk> skrev
> Det kan selvfølgelig også være, at det var på grund af selve sygdommen,
> at jeg tabte mig, men der røg 20 kg,
Det vil jeg nok tilskrive sygdommen!
> > Jo, jeg har som antydet flere gange her i gruppen, Wegeners
Granulomatose,
>
> Jeg må lære at følge bedre med eller spise nogle huskepiller.
Eller bruge googel
> > Hjemmesiden her fortæller lidt:
> > Http://www.wegeners.dk
>
> Lyder ikke spændende.
Hmm. egenligt er det en lidt sjov og mystisk sygdom, ikke at have den, men
selve sygdommen.
Men jo, der er sikkert sygdomme der er mere spændende at have, men selv med
en sygdom som kleptomani, slipper man jo ikke for at tage noget for
Og jo, WG kan medfører et Prednisolonindtag, der ligger lidt for højt for
min smag.
Mvh.
| |
Heidi (28-01-2003)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 28-01-03 07:26 |
|
Kim Ludvigsen wrote:
> Heidi wrote:
>>
>> Jeg har lige snakket med de to gæster, og de har meldt ud
>> at jeg bare skal lave det samme til dem, som til alle
>> andre - heller ikke noget med speciel dessert eller
>> noget.
>
> Så var vi ikke helt galt på den. Det er nu også svært, at
> når man vil tage hensyn, så er det ikke ønsket.
Ja specielt fordi til de fleste andre fester vi har været til,
har de fået serveret en speciel dessert. Så det undrede
også mig lidt...
Men på den anden side gør det jo tingene en del
lettere for mig - og det er kun godt at jeg har fået
klar besked, så de ikke kommer til at føle sig
udstillet.
Jeg har
> selv familiemedlemmer, der er yderst betænksomme, og det
> er drønsvært at forklare dem på en pæn måde, at det altså
> ikke er nødvendigt, når de for eksempel køber chokolade
> med kunstigt sødemiddel (AWDR!).
Jeg har lært en del denne tråd
> Jeg håber, I får en god fest!
Mange tak.
--
Mvh. Heidi
BEMÆRK: private mails bliver besvaret i gruppen,
og IKKE pr. mail!! Så skriv ikke noget som andre ikke
må se - medmindre du har en rigtig god undskyldning
| |
Erik G. Christensen (28-01-2003)
| Kommentar Fra : Erik G. Christensen |
Dato : 28-01-03 19:32 |
|
Heidi wrote:
> Jeg har lært en del denne tråd
Vi andre har også, især da mit lokalkendskab var fra 60'rne.
--
Med venlig hilsen Erik G. Christensen
Rådgiver for flere danske svinebønder.
| |
|
|