Kender nogen en metode til at overvinde en midlertid intolerans overfor
mælkesukker? Hvordan får man sin mave på ret kurs igen efter en slem og
mange uger lang maveinfektion?
Jeg har formodentlig haft en parasit og døjet med det i ugevis. Har netop
fået medicin - to gange en megadosis metronidazol - og er sandsynligvis
befriet for parasitten. Sådan føles det i hvert fald lige nu. Men nu døjer
jeg med laktoseintolerans.
Fik i går - til en fødselsdag - en kop kakako med flødeskum samt en bolle
med smør. På tom mave. Og jeg blev MEGET syg på meget kort tid. Reaktionen
kan bedst sammenlignes med det fysiske ubehag en ordentlig brandert kan
medføre.
Så vidt jeg har erfaret, bliver jeg stensikkert dårlig af fløde. En skive
ost på brød kan jeg derimod godt klare. Om jeg havde kunnet tåle en kop
kakao (lavet på mælk) men uden flødeskum, ved jeg ikke. Vover heller ikke at
forsøge efter omgangen i går.
Hvordan kommer man bedst over det? Jeg har ikke før haft problemer
overhovedet med mælkeprodukter - og det er faktisk ret ubehageligt, så syg
jeg kan blive meget hurtigt efter at have spist for meget mælkesukker. En
ting er de mælkeprodukter, jeg selv og umiddelbart kan få øje på - noget
andet er alle de skjulte i sovs, desserter, bagværk etc. Og de kommende 4
uger kommer jeg desværre til at leve 100% af mad andre har lavet, så det
bliver meget svært for mig at kontrollere det
Hvad med paraghurt-tabletter. Kan man tage dem, når man har
laktoseintolerans. Og gør de nogen gavn?
Mvh. Lisbeth