|
| Ismaskine til børn. Fra : MAndersen |
Dato : 26-12-02 12:21 |
|
Hej.
Min datter har fået en ismaskine. Den virker på den måde at en beholder
lavet i alumuminum, fyldes med isterninger, 1 dl. 37 grader varmt vand og
200 gram salt.
Den bliver så meget kold og kan fryse fløden til is.
Hvorfor ikke bare koldt vand og isterninger ?
Hvis der bruges mere/mindre salt, varmere/koldere vand hvad sker der så ?
mvh
MAndersen
| |
Morten Larsen (26-12-2002)
| Kommentar Fra : Morten Larsen |
Dato : 26-12-02 12:40 |
|
"MAndersen" <nospam@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:aueomh$f6s$1@sunsite.dk...
> Hej.
> Min datter har fået en ismaskine.
Også min, og mine lokale tankpassere var ret trætte af folk
der ville købe chokoladesovs og vanilie Årets gave måske ?
Morten
| |
Per A. Hansen (26-12-2002)
| Kommentar Fra : Per A. Hansen |
Dato : 26-12-02 15:09 |
|
"MAndersen" <nospam@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse news:aueomh$f6s$1@sunsite.dk...
> Hej.
> Min datter har fået en ismaskine. Den virker på den måde at en beholder
> lavet i alumuminum, fyldes med isterninger, 1 dl. 37 grader varmt vand og
> 200 gram salt.
> Den bliver så meget kold og kan fryse fløden til is.
>
> Hvorfor ikke bare koldt vand og isterninger ?
>
> Hvis der bruges mere/mindre salt, varmere/koldere vand hvad sker der så ?
Når der tilsættes salt vil isen smelte fordi saltvands frysepunkt er
lavt.
Når is smelter bruges varmeenergi fra omgivelserne, hvorved
temperaturen sænkes. Med en passende blanding af salt ( køkkensalt)
og vand kan man komme ned på ca. -20 grader.
--
Med venlig hilsen
Per A. Hansen
| |
Jon Larsen (26-12-2002)
| Kommentar Fra : Jon Larsen |
Dato : 26-12-02 20:25 |
|
Når der tilsættes salt vil isen smelte fordi saltvands frysepunkt er
lavt.
Når is smelter bruges varmeenergi fra omgivelserne, hvorved
temperaturen sænkes. Med en passende blanding af salt ( køkkensalt)
og vand kan man komme ned på ca. -20 grader.
Vil en sådan passende blanding være god i en drinksafkøler ???
Har en drinkskøler der består af en ganske alm. glasskål med plads til 6
tilhørende glas !!
Jeg har naturligvis ikke behov for at køle ned til - 20 grader...
--
MVH.
Jon Larsen
Stud.Procesteknolog.
GSX 250 R Supersport
"Før var jeg forvirret, det er jeg også nu, bare på et højere plan."
| |
Per A. Hansen (27-12-2002)
| Kommentar Fra : Per A. Hansen |
Dato : 27-12-02 19:30 |
|
"Jon Larsen" <jon-soegaard@larsen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse news:3e0b5774$0$35837$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Når der tilsættes salt vil isen smelte fordi saltvands frysepunkt er
> lavt.
> Når is smelter bruges varmeenergi fra omgivelserne, hvorved
> temperaturen sænkes. Med en passende blanding af salt ( køkkensalt)
> og vand kan man komme ned på ca. -20 grader.
>
>
> Vil en sådan passende blanding være god i en drinksafkøler ???
> Har en drinkskøler der består af en ganske alm. glasskål med plads til 6
> tilhørende glas !!
Sikkert - prøv det bare af - ( undgå salt i drinksene -
ellers bliver man virkelig tørstig. )
--
Med venlig hilsen
Per A. Hansen
| |
Jeppe Stig Nielsen (27-12-2002)
| Kommentar Fra : Jeppe Stig Nielsen |
Dato : 27-12-02 21:07 |
|
MAndersen wrote:
>
> Min datter har fået en ismaskine. Den virker på den måde at en beholder
> lavet i alumuminum, fyldes med isterninger, 1 dl. 37 grader varmt vand og
> 200 gram salt.
Er der mon nogen grund til at vandet skal være lige 37 °C?
> Hvorfor ikke bare koldt vand og isterninger ?
Det bringer kun temperaturen ned på 0 °C, og ved den temperatur er det
ikke til at fryse fløden.
--
Jeppe Stig Nielsen <URL: http://jeppesn.dk/>. «
"Je n'ai pas eu besoin de cette hypothèse (I had no need of that
hypothesis)" --- Laplace (1749-1827)
| |
Jørgen Koefoed (14-01-2003)
| Kommentar Fra : Jørgen Koefoed |
Dato : 14-01-03 16:36 |
|
Jeg har hørt at hvis man bruger iseddike, 99% eddike. og salt, at man skulle
kunne komme endnu længere ned.
> Hvis der bruges mere/mindre salt, varmere/koldere vand hvad sker der så ?
>
| |
|
|