O.K. Tak, så blev jeg så meget klogere
Henriette
"Nicolai Lang" <nicolai@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:tmbcuuonb4uvo2a77liiouq23ap1uvbrtc@4ax.com...
> On Thu, 28 Nov 2002 13:49:39 +0100, "Henriette" <andersh@privat.dk>
> wrote:
>
> >Er der nogen der fatter hvad den der ismaskine, der reklameres for går ud
på
>
> Nu har jeg ikke set den aktuelle, men den de tidligere har haft var
> god nok!
>
> Den fungerer efter samme princip som man lavede is i min mors barndom
> - altså før man havde elektriske frysere.
>
> Hvis du blander sne eller knust is med salt, så opnår du svjh 22
> minusgrader. Altså mere end nok til at lave is ud af den rette
> blanding af fløde, sukker og æg. Når det røres rundt ved de mange
> minusgrader så får du en lækker hjemmelavet is ud af det.
>
> Det er samme princip som man bruger i dag, bortset fra at man i de
> billige udgaver har en skål du fryser først, og i de gode udgaver
> (sådan en har vi
har en indbygget fryser med kompressor og hele
> molevitten.
>
> Prøv og find en der er 50 år eller ældre og spørg hvordan de lavede is
> i barndommen. Så vil de fortælle om at de sad og rørte i en skål der
> lå inden i en skål. I mellemrummet havde man så salt og knus is for at
> lave kulde.
>
> Det er simpelthen anvendt fysik
>
> /Nicolai
>
> --
>
http://nicolai.hjorth.com