|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | kogte kartofler... Fra : Rollike
 | 
 Dato :  24-11-02 19:38
 | 
 |  | 
 
            Hejsa!
 er der nogen her inde der ved hvor mange kcal der er i 100 gram kogte
 kartofler?
 på forhånt tak
 Mette
 --
 Jeg søger seriøse folk med interesse i MLM.
 Dine lommepenge bliver forøget og du får alle udgifter for opstart osv.
 betalt.
 mailto:valo@valo.dk
 Kender du ikke til MLM, send en mail og jeg vil forklare hvad det er.
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
  Claus Hansen (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Claus Hansen
 | 
 Dato :  24-11-02 19:52
 | 
 |  | 
 "Rollike" <valofjernmig@valo.dk> skrev i en meddelelse
 news:3de11944$0$662$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Hejsa!
 >
 > er der nogen her inde der ved hvor mange kcal der er i 100 gram kogte
 > kartofler?
 >
 > på forhånt tak
 > Mette
 >
 > --
 > Jeg søger seriøse folk med interesse i MLM.
 > Dine lommepenge bliver forøget og du får alle udgifter for opstart osv.
 > betalt.
 > mailto:valo@valo.dk
 > Kender du ikke til MLM, send en mail og jeg vil forklare hvad det er.
 >
 >
 > ---
 > Outgoing mail is certified Virus Free.
 > Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). > Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
 >
 >Hej Mette
 Der er 355 kJ i gamle kartofler, og 335 i nye kartofler(pr. 100 g.)
 Men pas på ,der er en masse kulhydrater i kartofler,og dem har
 vi ikke brug for!!!!
 Egentligt er kartofler noget af det mest ligegyldige,hvad næringsværdi
 i vores kost angår.
 Hilsen Claus
            
             |  |  | 
  Rollike (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  24-11-02 20:51
 | 
 |  | 
 > Der er 355 kJ i gamle kartofler, og 335 i nye kartofler(pr. 100 g.)
 Jamen det er jo i rå kartofler.. jeg vil gerne vide hvor mange kcal der er i
 kogte kartofler..    jeg går ikke ud fra at en kartoffel vejer det samme
 når den er rå som når den er kogt    > Men pas på ,der er en masse kulhydrater i kartofler,og dem har
 > vi ikke brug for!!!!
 Jo.. vi skal altså have lidt kunhydrater    (60:30:30)
 > Egentligt er kartofler noget af det mest ligegyldige,hvad næringsværdi
 > i vores kost angår.
 *G* nej det samme med ris, pasta og hvidt brød, men det smager godt    Mange hilsner
 Mette
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
   Kirsten Lehd (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kirsten Lehd
 | 
 Dato :  24-11-02 20:43
 | 
 |  | 
 "Rollike" <valofjernmig@valo.dk> skrev i en meddelelse
 news:3de12a46$0$644$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >
 > > Der er 355 kJ i gamle kartofler, og 335 i nye kartofler(pr. 100 g.)
 >
 > Jamen det er jo i rå kartofler.. jeg vil gerne vide hvor mange kcal der er
 i
 > kogte kartofler..    jeg går ikke ud fra at en kartoffel vejer det samme
 > når den er rå som når den er kogt    100 gr kogt vejer vel det samme som 100 gr rå    )
 --
 Kirsten en stor glad pige der gerne vil være mindre
 .......og deltager på www.gladogslank.dk |  |  | 
    Rollike (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  24-11-02 22:09
 | 
 |  | 
 > 100 gr kogt vejer vel det samme som 100 gr rå    )
 *G* ja det kan der jo være noget om.. men en rå kartoffel vejer vist mere
 end en kogt kartoffel    MVH Mette
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
   Rene' Hjorth (24-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rene' Hjorth
 | 
 Dato :  24-11-02 21:55
 | 
 |  | 
 
            [Rollike | Sun, 24 Nov 2002 20:51:09 +0100]
 >Jo.. vi skal altså have lidt kunhydrater    (60:30:30)
 Jeg er enige i at vi skal have lidt kulhydrater, MEN det er langt langt
 mindre end du tror...  
 Det er lidt ueninghed om mængden som skal bruges af din hjerne og din
 krop, men tallet for en hel dag svinger typisk mellem 5 og 1 gram i alt.
 >*G* nej det samme med ris, pasta og hvidt brød, men det smager godt    Præcist, men der skal jo være bare LIDT afsagn på en slankekur/diet :)
 Best regards,
 Rene'  (Denmark)
www.rene.hjorth.com  & www.lowcarb.dk |  |  | 
    Rollike (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  25-11-02 08:30
 | 
 |  | 
 >
 > >Jo.. vi skal altså have lidt kunhydrater    (60:30:30)
 >
 > Jeg er enige i at vi skal have lidt kulhydrater, MEN det er langt langt
 > mindre end du tror...
 hmmm.. ovenfor ville jeg have skrevet (40:30:30) eller giver det jo ikke 100
 procent *G*
 >
 > Det er lidt ueninghed om mængden som skal bruges af din hjerne og din
 > krop, men tallet for en hel dag svinger typisk mellem 5 og 1 gram i alt.
 Det tror jeg personligt er for lidt....  for man skal jo have noget at spise
 og jeg vil ikke mene at det så er sundt kun at leve af proteiner og fedt...
 Jeg skruver kun, fordi kulhydraterne så næsten er forsvundet...    Hvis man
 nu bare sørger for at indtage de langsomme kulhydrater (dem med lavt
 grykemisk index) så er det jo ikke så galt... (ved godt at kartofler ligger
 i den anden ende)
 >
 > >*G* nej det samme med ris, pasta og hvidt brød, men det smager godt    >
 > Præcist, men der skal jo være bare LIDT afsagn på en slankekur/diet :)
 Ja.. lige som med smøret på brødet... Man kan vænne sig til meget    >
 >
 > Best regards,
 > Rene'  (Denmark)
 > www.rene.hjorth.com  & www.lowcarb.dk ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
     Padmé (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  25-11-02 15:58
 | 
 |  | 
 "Rollike" <valofjernmig@valo.dk> wrote in message
 news:3de23257$0$655$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >
 > >
 > > >Jo.. vi skal altså have lidt kunhydrater    (60:30:30)
 > >
 > > Jeg er enige i at vi skal have lidt kulhydrater, MEN det er langt langt
 > > mindre end du tror...
 >
 > hmmm.. ovenfor ville jeg have skrevet (40:30:30) eller giver det jo ikke
 100
 > procent *G*
 >
 >
 > >
 > > Det er lidt ueninghed om mængden som skal bruges af din hjerne og din
 > > krop, men tallet for en hel dag svinger typisk mellem 5 og 1 gram i alt.
 >
 > Det tror jeg personligt er for lidt....  for man skal jo have noget at
 spise
 > og jeg vil ikke mene at det så er sundt kun at leve af proteiner og
 fedt...
 > Jeg skruver kun, fordi kulhydraterne så næsten er forsvundet...    Hvis
 man
 > nu bare sørger for at indtage de langsomme kulhydrater (dem med lavt
 > grykemisk index) så er det jo ikke så galt... (ved godt at kartofler
 ligger
 > i den anden ende)
 Hvad er det for nogle kuldrater, der har et lavt glykemisk index?
 Padmé
            
             |  |  | 
      Padmé (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  25-11-02 16:04
 | 
 |  | 
 
            jeg mener naturligvis kulhydrater
 "Padmé" <dfgs@nonhotmail.com> wrote in message
 news:3de23a84$0$81772$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 >
 > "Rollike" <valofjernmig@valo.dk> wrote in message
 > news:3de23257$0$655$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > >
 > > >
 > > > >Jo.. vi skal altså have lidt kunhydrater    (60:30:30)
 > > >
 > > > Jeg er enige i at vi skal have lidt kulhydrater, MEN det er langt
 langt
 > > > mindre end du tror...
 > >
 > > hmmm.. ovenfor ville jeg have skrevet (40:30:30) eller giver det jo ikke
 > 100
 > > procent *G*
 > >
 > >
 > > >
 > > > Det er lidt ueninghed om mængden som skal bruges af din hjerne og din
 > > > krop, men tallet for en hel dag svinger typisk mellem 5 og 1 gram i
 alt.
 > >
 > > Det tror jeg personligt er for lidt....  for man skal jo have noget at
 > spise
 > > og jeg vil ikke mene at det så er sundt kun at leve af proteiner og
 > fedt...
 > > Jeg skruver kun, fordi kulhydraterne så næsten er forsvundet...    Hvis
 > man
 > > nu bare sørger for at indtage de langsomme kulhydrater (dem med lavt
 > > grykemisk index) så er det jo ikke så galt... (ved godt at kartofler
 > ligger
 > > i den anden ende)
 >
 > Hvad er det for nogle kuldrater, der har et lavt glykemisk index?
 >
 > Padmé
 >
 >
 >
            
             |  |  | 
      Rollike (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  25-11-02 22:08
 | 
 |  |  |  |  | 
  Maria Frederiksen (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria Frederiksen
 | 
 Dato :  25-11-02 19:00
 | 
 |  | > Der er 355 kJ i gamle kartofler, og 335 i nye kartofler(pr. 100 g.)
 > Men pas på ,der er en masse kulhydrater i kartofler,og dem har
 > vi ikke brug for!!!!
 
 Jo, det er jo derfor man anbefaler masser af grøntsager - kartofler er rent
 faktisk en grøntsag. Og prøv du at spise 600 g af dem - de giver en rigtig
 god mæthed i lang tid.
 
 Mvh Maria
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ole Ildsgaard Hougaa~ (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Ildsgaard Hougaa~
 | 
 Dato :  27-11-02 19:20
 | 
 |  | On Sun, 24 Nov 2002 19:51:49 +0100, "Claus Hansen"
 <claus-bager@mail.dk> wrote:
 >>Hej Mette
 >Der er 355 kJ i gamle kartofler, og 335 i nye kartofler(pr. 100 g.)
 >Men pas på ,der er en masse kulhydrater i kartofler,og dem har
 >vi ikke brug for!!!!
 
 Man anbefaler normalt at ca. 55% af energien kommer fra kulhydrat. Med
 et dagligt energiindtag på for eksempel 8000 kJ giver det plads til
 ca. 260g kulhydrat om dagen. 100g (rå) kartofler indeholder 20g
 kulhydrat, så mon ikke der bliver plads til en del kartofler.
 
 >Egentligt er kartofler noget af det mest ligegyldige,hvad næringsværdi
 >i vores kost angår.
 
 Kartofler indeholder C-vitamin, B-vitaminer, kalium, magnesium, jern
 og mangan. Helt ligegyldige er de vel ikke.
 
 
 |  |  | 
   Padmé (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  27-11-02 22:31
 | 
 |  | 
 "Ole Ildsgaard Hougaard" <oih@get2net.dk> wrote in message
 news:7s2auu84hrae57gh1a3ljtgupt8jtd5qej@4ax.com...
 > On Sun, 24 Nov 2002 19:51:49 +0100, "Claus Hansen"
 > <claus-bager@mail.dk> wrote:
 > >>Hej Mette
 > >Der er 355 kJ i gamle kartofler, og 335 i nye kartofler(pr. 100 g.)
 > >Men pas på ,der er en masse kulhydrater i kartofler,og dem har
 > >vi ikke brug for!!!!
 >
 > Man anbefaler normalt at ca. 55% af energien kommer fra kulhydrat. Med
 > et dagligt energiindtag på for eksempel 8000 kJ giver det plads til
 > ca. 260g kulhydrat om dagen. 100g (rå) kartofler indeholder 20g
 > kulhydrat, så mon ikke der bliver plads til en del kartofler.
 
 sorry ot, men er 8000 kJ ikke utrolig meget på en dag?
 
 Padmé
 
 > >Egentligt er kartofler noget af det mest ligegyldige,hvad næringsværdi
 > >i vores kost angår.
 >
 > Kartofler indeholder C-vitamin, B-vitaminer, kalium, magnesium, jern
 > og mangan. Helt ligegyldige er de vel ikke.
 
 
 
 
 |  |  | 
    B.Ikkala (28-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : B.Ikkala
 | 
 Dato :  28-11-02 10:13
 | 
 |  | 
 
            Wed, 27 Nov 2002 22:31:02, "Padmé" <dfgs@nonhotmail.com> 
 >sorry ot, men er 8000 kJ ikke utrolig meget på en dag?
 Næeh, men det kommer jo meget an på køn, vægt alder og
 aktivitetsniveau.
 Mit hvilestofskifte ville f.eks kræve ca. 7500 kJ - det faktiske
 forbrug er nok 13000 - 14000 kJ     -- 
 On usenet I represent no one but myself.
            
             |  |  | 
    Ole Ildsgaard Hougaa~ (28-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Ildsgaard Hougaa~
 | 
 Dato :  28-11-02 17:37
 | 
 |  | On Wed, 27 Nov 2002 22:31:02 +0100, "Padmé" <dfgs@nonhotmail.com>
 wrote:
 
 >> Man anbefaler normalt at ca. 55% af energien kommer fra kulhydrat. Med
 >> et dagligt energiindtag på for eksempel 8000 kJ giver det plads til
 >> ca. 260g kulhydrat om dagen. [...]
 >
 >sorry ot, men er 8000 kJ ikke utrolig meget på en dag?
 
 Nej, det er tværtimod i den lave evne. Afhængigt af alder, højde og
 vægt har mænd et behov for ca. 10 - 12.000 kJ om dagen, mens kvinder
 har behov for ca. 8 - 10.000 kJ (kilde: Ernæring og Diætik, Nyt
 Nordisk Forlag Arnold Busck). Du forveksler måske kJ med kcal. 8000 kJ
 er ca. 2000 kcal.
 
 
 |  |  | 
     Rollike (28-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  28-11-02 22:19
 | 
 |  | 
 
             (kilde: Ernæring og Diætik, Nyt
 > Nordisk Forlag Arnold Busck).
 Hejsa!
 er det en bog som man vil have glæde af at læse.. (jeg er med i en
 arbejdsgruppe i en livsstilsklub hvor vi lærer folk om kost og motion) eller
 er den mest for sygeplejere?
 På forhånd tak
 Mette
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
      Ole Ildsgaard Hougaa~ (01-12-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ole Ildsgaard Hougaa~
 | 
 Dato :  01-12-02 10:06
 | 
 |  | On Thu, 28 Nov 2002 22:19:10 +0100, "Rollike" <valofjernmig@valo.dk>
 wrote:
 
 > (kilde: Ernæring og Diætik, Nyt
 >> Nordisk Forlag Arnold Busck).
 >
 >Hejsa!
 >
 >er det en bog som man vil have glæde af at læse.. (jeg er med i en
 >arbejdsgruppe i en livsstilsklub hvor vi lærer folk om kost og motion) eller
 >er den mest for sygeplejere?
 
 Jeg synes ikke jeg har haft den store glæde af den (jeg er nemlig
 hverken sygeplejer eller sygeplejerske). Der er simpelthen for meget
 tør information på for lidt plads til en lægmand. Hvis I er på udkig
 efter en bog der relaterer ernæringsfaglig viden til dagliglivet,
 kunne I se på Per Brændgaard Mikkelsens "Spis som du vil".
 
 
 |  |  | 
  Rollike (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  25-11-02 21:56
 | 
 |  | 
 
            > er der nogen her inde der ved hvor mange kcal der er i 100 gram kogte
 > kartofler?
 Hejsa!
 Det lader ikke til at der er nogen der lige ved hvor mange kcal der er i
 kogte kartofler... er der nogen herinde der vil være så søde at veje de rå
 kartofler (uden skræj lige inden de bliver kogt) og derefter veje de
 kogtekartofler....
 Så vil jeg meget gerne høre hvad begge dele vejer.. det er selvfølgelig uden
 kogevandet    Det er så sjældent at vi får kartofler så derfor ville det være dejligt hvis
 nogen herinde kunne hjælpe    Mange hilsner
 Mette
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
  Bettina Madsen (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  25-11-02 22:33
 | 
 |  | 
 "> Det lader ikke til at der er nogen der lige ved hvor mange kcal der er i
 > kogte kartofler... er der nogen herinde der vil være så søde at veje de rå
 > kartofler (uden skræj lige inden de bliver kogt) og derefter veje de
 > kogtekartofler....
 >
 > Så vil jeg meget gerne høre hvad begge dele vejer.. det er selvfølgelig
 uden
 > kogevandet    Kartofler vejer det samme før og efter kogning (det var der også
 en der sagde tidligere). Men de ukogte kartofler vil have et lavere
 glykæmisk indeks i rå tlstand end i kogt!
 Jeg mener der er forskel på pasta, ris og kartofler mht.
 glykæmisk indeks og næringsindhold. De kan derfor ikke nævnes under et.
 Der er fx. forskel på brune ris, hvide ris og basmati ris både mht. til
 glykæmisk indeks og næringsindhold.
 Der er væsentligt forskel på næringsindhold og mæthedsgrad/Kj på pasta
 og karfofler.
 Jeg mener derfor  diskussionen er mere nuanceret også set i lyset af,
 at vores gennemsnitlige kost skal være varieret og ikke ensidig hvor
 mange forskellige madvarer udelukkes. Alle madvarer i mindre mængder
 bidrager alle med deres gode egenskaber, og deres vigtige
 indbyrdes samspil.
 Kartofler indgår ikke som en del af de 600 g grønsager det
 anbefales at spise dagligt. Når man fx. spiser kartofler til et
 måltid får man foruden kulhydraterne også en del C-vitamin som bl.a.
 fremmer jernoptagelsen.
 Jeg skriver dette, da jeg fik undtryk af at diskussionen om mængden
 af kulhydrater var ret ensidig. Hvis jeg har misforstået noget
 så forklar mig bare sammenhængen.
 hilsen Bettina
            
             |  |  | 
   Maria Frederiksen (25-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria Frederiksen
 | 
 Dato :  25-11-02 23:20
 | 
 |  | > Kartofler indgår ikke som en del af de 600 g grønsager det
 > anbefales at spise dagligt.
 
 Hvorfor ikke? Og hvor har du fundet det?
 
 Mvh Maria
 
 
 
 
 |  |  | 
    Padmé (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Padmé
 | 
 Dato :  26-11-02 08:01
 | 
 |  | 
 
            jeg mener også at kartofler indgår på samme vis som pasta og ris..og altså
 ikke med grøntsager.Jeg har ikke selv kigget, men står der ikke noget om det
 på www.6omdagen.dk? Padmé
 "Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> wrote in message
 news:aru852$jec$1@sunsite.dk...
 > > Kartofler indgår ikke som en del af de 600 g grønsager det
 > > anbefales at spise dagligt.
 >
 > Hvorfor ikke? Og hvor har du fundet det?
 >
 > Mvh Maria
 >
 >
            
             |  |  | 
    Bettina Madsen (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  26-11-02 08:06
 | 
 |  | 
 > Hvorfor ikke? Og hvor har du fundet det?
 Godmorgen!
 Kartofler indgår ikke i grønt regnskabet, da de indeholder meget
 stivelse/kulhydrat og derfor er en basisfødevare på linie med ris,
 pasta og brød.
 se link:
http://www.6omdagen.dk/ (se under kampagne)
 Bettina
            
             |  |  | 
    Bettina Madsen (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  26-11-02 08:06
 | 
 |  | 
 > Hvorfor ikke? Og hvor har du fundet det?
 Godmorgen!
 Kartofler indgår ikke i grønt regnskabet, da de indeholder meget
 stivelse/kulhydrat og derfor er en basisfødevare på linie med ris,
 pasta og brød.
 se link:
http://www.6omdagen.dk/ (se under kampagne)
 Bettina
            
             |  |  | 
  Tjinca (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Tjinca
 | 
 Dato :  26-11-02 08:36
 | 
 |  | 
 
            > Så vil jeg meget gerne høre hvad begge dele vejer.. det er selvfølgelig
 uden
 > kogevandet    Hmmm! er det ikke lidt som med ris. Hvis en kartoffel skulle veje mere efter
 en kogning end før, så er det fordi den har suget vand til sig under
 processen. Og da der ikke er Kcal i vand, må man konkludere at Kcal
 indholdet i kartoflen stadig er den samme.
            
             |  |  | 
   Bettina Madsen (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  26-11-02 09:32
 | 
 |  | 
 "Tjinca" <Tjinca10@hotmail.com> wrote in message
 news:3de32452$0$10683$4d4eb98e@news.dk.uu.net...
 > > Så vil jeg meget gerne høre hvad begge dele vejer.. det er selvfølgelig
 > uden
 > > kogevandet    >
 > Hmmm! er det ikke lidt som med ris. Hvis en kartoffel skulle veje mere
 efter
 > en kogning end før, så er det fordi den har suget vand til sig under
 > processen. Og da der ikke er Kcal i vand, må man konkludere at Kcal
 > indholdet i kartoflen stadig er den samme.
 >
 Det er da rigtigt. Men man skal vide hvor meget vand den
 har suget til sig og dermed hvad den vejer, hvis man
 kun har energi indholdet på den rå vare. Ellers kan man
 ikke vide hvor mange gram kogte kartofler man skal have.
 Bettina
            
             |  |  | 
    B.Ikkala (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : B.Ikkala
 | 
 Dato :  26-11-02 09:58
 | 
 |  | Tue, 26 Nov 2002, "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk>
 
 >Det er da rigtigt. Men man skal vide hvor meget vand den
 >har suget til sig og dermed hvad den vejer, hvis man
 >kun har energi indholdet på den rå vare. Ellers kan man
 >ikke vide hvor mange gram kogte kartofler man skal have.
 
 Prøv at trække vejret dybt ...
 
 Hvis du nu f.eks skal have for 80 kcal af kartofler, så svarer det til
 ca. 100g rå kartofler.
 
 Put dem i gryden og kog dem. Kartoflerne vejer nu måske 105g, men du
 har stadig kun 80 kcal i gryden.
 
 --
 On usenet I represent no one but myself.
 
 
 |  |  | 
     Bettina Madsen (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  26-11-02 14:12
 | 
 |  | > >Det er da rigtigt. Men man skal vide hvor meget vand den
 > >har suget til sig og dermed hvad den vejer, hvis man
 > >kun har energi indholdet på den rå vare. Ellers kan man
 > >ikke vide hvor mange gram kogte kartofler man skal have.
 >
 > Prøv at trække vejret dybt ...
 >
 > Hvis du nu f.eks skal have for 80 kcal af kartofler, så svarer det til
 > ca. 100g rå kartofler.
 >
 > Put dem i gryden og kog dem. Kartoflerne vejer nu måske 105g, men du
 > har stadig kun 80 kcal i gryden.
 
 
 Nu er kartofler et dårligt eksampel, da de ikke opsuger vand under
 tilberedning.
 
 Men hvis vi tager ris som eksempel:
 
 Du skal koge 250 g ris. Du kender energi indholder i de rå ris.
 Når risene er kogt i vand, skal du have hvad der svarer til
 50 g rå ris. Hvordan vil du finde ud af det uden at vide hvor meget
 vand de cirka har suget?
 Energi indholdet ændres ikke, men det gør vægten, så det er
 ikke irrelavant at vide vægten af en grønsag/andet før og efter kogning.
 (Medmindre man laver 1 persons portioner.)
 
 Bettina
 
 
 
 
 
 
 
 |  |  | 
      B.Ikkala (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : B.Ikkala
 | 
 Dato :  26-11-02 16:15
 | 
 |  | Tue, 26 Nov 2002, "Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk>
 
 >Du skal koge 250 g ris. Du kender energi indholder i de rå ris.
 >Når risene er kogt i vand, skal du have hvad der svarer til
 >50 g rå ris. Hvordan vil du finde ud af det uden at vide hvor meget
 >vand de cirka har suget?
 
 I dit (ovenstående) eksempel tager jeg en 1/5-del af de kogte ris.
 
 Men ellers er det vel altid et spørgsmål om at kende ens andel af
 totalen før kogning og så gange denne på totalen efter kogning.
 
 >Energi indholdet ændres ikke, men det gør vægten, så det er
 >ikke irrelavant at vide vægten af en grønsag/andet før og efter kogning.
 >(Medmindre man laver 1 persons portioner.)
 
 Jeg mener IMHO at det er på kanten til at man skyder gråspurve med
 kanoner ... et vægttab bør da ikke afhænge om man får 5-10g ris for
 meget.
 
 --
 On usenet I represent no one but myself.
 
 
 |  |  | 
       Bettina Madsen (26-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bettina Madsen
 | 
 Dato :  26-11-02 18:36
 | 
 |  | > Jeg mener IMHO at det er på kanten til at man skyder gråspurve med
 > kanoner ... et vægttab bør da ikke afhænge om man får 5-10g ris for
 > meget.
 
 
 Det er slet ikke mit formål med diskussionen, jeg ville bare retfærdiggøre
 spørgsmålet om vægt af kartofler/ris/pasta før og efter kogning.
 Jeg synes det er interessant at være bekendt med det.
 
 Bettina
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Claus Hansen (27-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Claus Hansen
 | 
 Dato :  27-11-02 20:54
 | 
 |  | 
 "Rollike" <valofjernmig@valo.dk> skrev i en meddelelse
 news:3de11944$0$662$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Hejsa!
 >
 > er der nogen her inde der ved hvor mange kcal der er i 100 gram kogte
 > kartofler?
 >
 > på forhånt tak
 > Mette
 >
 > --
 > Jeg søger seriøse folk med interesse i MLM.
 > Dine lommepenge bliver forøget og du får alle udgifter for opstart osv.
 > betalt.
 > mailto:valo@valo.dk
 > Kender du ikke til MLM, send en mail og jeg vil forklare hvad det er.
 >
 >
 > ---
 > Outgoing mail is certified Virus Free.
 > Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). > Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
 >
 > Ok. nu må jeg spørge...Hvad er det MLM for noget??
 Hilsen Claus
            
             |  |  | 
  Rollike (28-11-2002) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Rollike
 | 
 Dato :  28-11-02 07:55
 | 
 |  | 
 > >
 > > Ok. nu må jeg spørge...Hvad er det MLM for noget??
 > Hilsen Claus
 Det er vist ret OT her inde....    men du er velkommen til at sende mig en
 mail    Mange hilsner
 Mette
 --
 Jeg søger seriøse folk med interesse i MLM.
 Dine lommepenge bliver forøget og du får alle udgifter for opstart osv.
 betalt.
 mailto:valo@valo.dk
 Kender du ikke til MLM, send en mail og jeg vil forklare hvad det er.
 ---
 Outgoing mail is certified Virus Free.
 Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com). Version: 6.0.422 / Virus Database: 237 - Release Date: 20-11-02
            
             |  |  | 
 |  |