On Wed, 16 Oct 2002 08:42:14 +0200, "Betina Jørgensen /LO-Skolen"
<bettina_kock_joergensen@net.dialog.dk> wrote:
>Kan man ved kogning fjerne bakterier og sygdomme fra metalinstrumenter? (
>ikke nåle )
>Er der væsker man udover det kan bruge?
>Autoclave er pt. ikke en mulighed
Det er ikke alle patogene bakterier der slåes ihjel ved 100 grader, så
med mindre du gør det i en trykkoger er det IKKE en sterilisering.
Men det er helte sikkert bedre end ingenting.
I en dampautoklave har man normalt 2 programmer med følgende
sterilisationstider (udover dette er der vacuum faser,
stabiliseringsfaser og tørring):
134 grader i 7 minutter (til containere, stål m.m.)
121 grader i 20 minutter (til gummi m.m.)
Derudover har man plasma, kemiske væsker og giftige gasser (ikke i DK)
til de ting som ikke tåler høje temperaturer. Nogle af disse er
Formalin, Sterrad, Ethylene Oxide m.fl.
Så det beror jo på formålet. Jeg ville nok betakke mig at blive
opereret med instrumenter som "kun" var kogt, med mindre der er tale
om livsnødvendige indgreb.
/Nicolai
--
http://nicolai.hjorth.com