Ja, så blev jeg det klogere, men heldigvis er den svamp sjælden herhjemme,
Spiselig Morkel er meget mere almindelig. Iøvrigt anbefaler svampebøger at
man alligevel smider kogevandet ud efter brug, selv efter denne...
Forøvrigt, ved du (eller andre i gruppen) om man herhjemme fremstiller
Hydrazin, f.eks. på Stigsnæs eller i
Fredericia i større mængder. Det bruges vel ellers kun i rum(og
våben)industrien?.
m.v.h
Per
"Jeppe Madsen" <pjm@symbion.ki.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:3D8330C5.EAB9D80A@symbion.ki.ku.dk...
>
>
> Per Rasmussen skriver:
>
> > Hej gruppe,
> >
> > I en svampebog for et stykke tid siden læste jeg, hvis man spiste rå
> > Stenmorkel kunne man danne Metyl-Hydrazin i mavesækken. Er der nogle i
> > gruppen som ved hvilken kemisk proces i maven som medfører det?.
> >
> > M.V.H.
> > Per
>
> I følge:
>
http://www.mykoweb.com/CAF/species/Gyromitra_esculenta.html
> findes det naturligt i svampen. Mon ikke det snarere er kilden?
>
> Mvh
> Jeppe
>