"Nette" <nette98get2net@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3d714bb2$0$22877$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> "hmo" wrote
> > Hej Nette
> > Jeg vil da rigtig gerne have lidt gode råd: På lørdag skal jeg lave
> lagkager
> > til min datters 5-års-fødselsdag. Jeg havde tænkt mig for første gang at
> > pakke en ind i marcipan, men ved ikke hvordan. Gør du?
>
> Ja, selvfølgelig
> Du kan gøre det på to måder..
> 1. Hvis der skal være fløderosetter på kanten.
> Først skal marcipanen rulles ud i da. 2mm. tykkelse, brug flormelis
ligesom
> du bruger mel til at rulle en gærdej ud med. Men ikke for meget, det kan
> være svært at børste af igen.
> Den stikkes ud i lagkagens størrelse og lægges ovenpå.
> Resten "krølles" sammen og rulles ud igen, men nu i et langt stykke som er
> lidt bredere end kagen er høj. Der skal nu skæres en lang strimmel som
> passer i højden til kagen. Denne rulles forsigtigt sammen med LIDT
flormelis
> imellem og så er det bare at starte på siden af kagen og rulle det rundt,
> lidt ligesom gazebind om et håndled.
> Derefter er der kun tilbage at sprøjte flåde el. lign rundt i kanten over
> samlingerne.
>
> 2. Hvis kagen skal være helt dækket.
> Dette er noget sværere og kræver mere marcipan end der egentligt er brug
> for, for at det kommer til at se perfekt ud.
>
> Marcipanen skal rulles ud sådan det kan dække hele kagen for oven og ned
> over siderne. Det må max. rulles ned til 3 mm.
> Hvis du har en kagerulle, kan du nu rulle marcipanen omkring den og så på
> den måde flytte den over på kagen og rulle den over. Det skulle nu være
> muligt at trække marcipanen pænt ned over kanterne, evt. ved at skære en
> lille rille et par steder i siderne. Men pas på, for godt nok er
marcipanen
> smidig, men den går også let i stykker, og gør den først det, er det svært
> at lave det om igen
>
> Håber det lykkes for dig
>
> Husk at marcipan er let at lave selv og ofte meget billigere end det man
kan
> købe i forretningerne. Og så kan du få det lige så smidigt, som du selv
> ønsker
>
> Nette
>
Jeg flækker gerne to plast poser og ruller marcipanen ud imellem dem.
Kommer der en krølle eller et hul, hiver jeg plastiken af og reparerer. Vend
de to poser undervejs, (den øverste skal nederst) det giver bedst resultat.
Når marcipanen skal på kagen tages den ene pose af og den anden bruges til
flytningen.Jeg synes det absolut er den nemmeste måde at gøre det på.
god arbejdslyst
Mai-Brit