Hej Rick.
Jeg kender ikke de præcise tal for, hvor meget C-vitamin, der resterer i en
købe-juice, som jo er fremstillet af frugtkoncentratet, men du kan selv
regne efter ved at overveje følgende: C-vitaminet er vandopløseligt og
dermed temmelig flygtigt. Hvis jeg har forstået fremstillingsprocessen
korrekt, presser man først frugten til sidste saft-dråbe (allerede her er
der et tab af C-vitamin, der simpelthen 'fordufter' under presningen -
ligesom når du selv presser derhjemme). Saften opsamles i store beholdere,
hvorfra man fjerner det meste af vand-indholdet, således at koncentratet
fremkommer. Da C-vitaminet er vandopløseligt, kan jeg forstille mig, at en
hel del går tabt i denne proces. Så kommer pasteuriseringen, som er
opvarmning til høje temperaturer i kort tid, og igen har C-vitaminet et
stort problem med høje temperaturer, før der tilsidst blandes vand i igen og
juicen tappes på kartoner. Der er ingen tvivl om, at meget af det aktive
vitamin er destrueret, men der må stadig findes nogle næringsstoffer og
mineraler i den færdige juice, i og med frugtkødet stadig er tilstede.......
I mangel af materialer og tid til at presse juice selv er jeg også
tilbøjelig til at købe mig til det, men der hersker naturligvis ingen tvivl
om, at hvis man vil have 'det hele med', er der alle fordele ved at presse
selv
Mange hilsner,
Line.