"Jon Larsen" <jon-soegaard@larsen.tdcadsl.dk> wrote in message
news:3d00a048$0$47840$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk
KLIP
> Problemet er at når vi har tilsat en eller flere overnævnte stoffer til
> vores gulerodssaft og lader det henstå 2-3 min. begynder det at dele sig i 2
> faser, en lettere grumset men gennemsigtig fase og en tydelig orange
> uigennemsigtig fase med noget der kunne minde om pulp fra gulerødder ( dette
> er dog ikke tilfældet da vi har prøvet at filtrerer pulpen fra og der sker
> nøjagtig det samme )
> Jeg er ikke helt klar over om det er pH-afhængigt, men alle vores
> færdigblandede produkter har en pH mellem 4,05 og 4,50.
> Jeg kan måske hjælpe lidt ved at sige at vi til 100 ml gulerodssaft har
> tilsat 40 ml ananasjuice ( som i sig selv indeholder citron og æblesyre)
> samt 0,0500 g æblesyre.
> Når vi ryster blandingen ser saften igen normal ud i 2- 3 min hvorefter den
> igen skilles i disse faser.
>
> Jeg har tænkt på om det måske er en reagens mellem carotenoiderne og syrene
> eller hvad ???? Jeg er helt på bar bund..... Det kunne jo være det, da
> farven jo sidder i carotenerne og der jo dannes denne "klare" fase.. Den
> orange fase flyder oven på den "klare" fase.
>
KLIP
Hejsa
Jeg tør ikke med sikkerhed sige hvad det er du observere, men
umiddelbartvil jeg tro at det har noget med en af følgende ting
at gøre, specielt da det sker når du ændre pH værdien.
Proteinfældning
kolloider eller fiber fældning.
Se evt.Parbo, Henrik
Hydrokolloider - holder maden i form
1997. 72 sider, illustreret
Forlag: Kemi Forlaget
Emne: tilsætningsstoffer ; levnedsmidler ; lærebøger
Om tilsætningsstofferne pectin, alginat og carrageenan,
der anvendes som fortyknings- og geleteringsmidler i fødevarer
Jeg vil dog anbefale dig at spørge på Ingeniør Net
www.ing.dk
under netdebat.Poster du Hjælpen, så er jeg sikker på at du får et
brugbart svar.
En anden mulighed er
www.formidling.dk
Mvh
sune
--
Posted via Mailgate.ORG Server -
http://www.Mailgate.ORG