|
| Kommentar Fra : berpox |
Dato : 03-07-05 19:40 |
|
Fordi mange vine godt kan tåle at ligge i flere år. Mange vine får endog en bedre smag med årene.
På nogle flasker står der dog, at de ikke vinder yderligere i smag ved at ligge, og at de bør drikkes nu.
Rødvine holder og vinder generelt bedre end hvidvine.
mvh berpox
| |
| Kommentar Fra : ampere |
Dato : 03-07-05 19:47 |
|
Sidste anvendelsesdato, varierer fra flaske til flaske, og afhænger tillige af hvorledes den opbevares (mørke/lyst, koldt/varme, temperatur mv). Endvidere er derr ingen sundhedsskade forbundet med vinnens alder - og man er aldrig i tvivl om den har ligget for længe rent smagsmæssigt (ligesom man kan smage hvis proppen ikke har været tæt).
Mvh. AMP
| |
|
F.eks. øl og vand kan ikke holde sig flere år.
Mad kan holde sig endnu kortere tid.
MVH
Hanne
| |
| Accepteret svar Fra : jakjoe | Modtaget 50 point Dato : 03-07-05 23:48 |
|
Datomærkning kan du læse om her
http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002211/rapport.htm
Ingen dato på vin fordi .....
http://www.vinavisen.dk/vinavisen/website.nsf/pages/Nyheder_2002-22
Citat Bange for restauranterne
En af de stædige vinmyter er, at alle kvalitets-vine bliver bedre med alderen, og at vine, der ikke er "lager-egnede", ikke er værd at drikke.
I virkeligheden er over 80 procent af alle vine beregnet til at blive drukket, når de sendes på markedet, og mange af dem vil kun blive mindre gode med alderen.
Men - ligesom hovedparten af alle vinproducenter holder fast ved korkproppen, selv om den kan ødelægge vinen, holder de fast ved, at der ikke skal være holdbarheds-dato på flaskerne. Hvorfor? Fordi de er bange for, at restauranterne ikke vil acceptere det. |
Ja, det er da 1 forklaring
mvh
jakjoe
| |
| Kommentar Fra : ampere |
Dato : 04-07-05 08:21 |
|
Hej Fattig
Der er ingen grund til at lave en sidste anvendelsesdato på vin - derfor ingen dato. Der står ikke positivt i lovgivningen om alle de ting man ikke behøver at lovgive om.
AMP
| |
|
Ja mirit, det har jeg på kartoffelmospulver, dåseleverpostej, dåsemad, cacaopulver etc...
Hanne
| |
| Kommentar Fra : jakjoe |
Dato : 04-07-05 22:29 |
|
Tak for tankegangen
mvh
jakjoe
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|