Hej and_uden_tand
Der er 4 versioner af Windows XP Proff., og de er:
1) OEM udgaven som følger med alle PC'ere når de sælges fra mærkevare producenter, da det er meget billigere at medbundle en XP end at lave en maskine uden, som slutsælgeren/forretningen skal sikre bliver solgt til en kunde som ikke vil piratkopiere Windows XP/2000/ME eller Windows 98 på den men bruge Unix/Linux/FreeBSD eller andet operativsystem. Kunden skal rent fysisk udfylde en formular for at sikre sælgeren mod retsforfølgelse, da han ifgl. licensreglerne dermed har opfordret til piratkopiering. Store kunder som Danske Bank/Falck/Novo etc. har en generel XP licens aftale med Microsoft , så de kunne få leveret maskiner uden operativsystem fra IBM eller HP hvis de ville.
2) Samme OEM udgave kan PC producenter købe i DK - prisen afhænger af hvor mange stk. du aftager på et år. Derfor har mærkevare producenterne en fordel, idet de aftager meget store mængder XP.
3) Retail udgave. Tiltænkt hr./fru jensen som ikke kan leve uden en XP. Bliver stort set ikke solge i DK p.g.a. prisen som er faktor ca. 3 højere end en OEM udgave af samme proukt.
4) Studenter licens. Langt den billigste udgave fra MS - koster ca. 600 bananer, og er rettet mod studerende som ikke vil være piratkopister, men gerne køre XP.
I fremtiden kan du kun købe XP versionen uden Mediaplayer (version 10.) som så gratis kan downloades i stedet for på linie med RealPlayer (skod produkt) MusicMatch (genialt) WinAmp (ret godt) QuickTime (Apple fornægter sig ikke) - men da produktet netop er gratis så bliver der ikke tale om reduktion af prisen!!!!!.
Det de slås om er at Microsoft vil udnytte at Reduced Version i forbrugerns øjne er "reduceret" og hvorfor købe en reduceret udgave når jeg kan få en komplet til samme pris - get the point???? Igen et ret smart Marketing gimmick, og som vil sikre at MS efter ca. 1 år kan komme tilbage og sige at "vi har kun solgt ca. 1% reduced version , så forbrugerne vil have den komplette pakke", og så søge dispensation til at sambundle igen, fordi det jo er lige meget.
Med hensyn til Miljøministeriet, så er det en generel .NET platform de skal til at arbejde på, og her kunne MS tilbyde langt flere sammenhængende produkter end Open Source, og samtidig ville omkostninger til Open Source langt overstige det som .NET progg. kostede. Derfor skiftede de side, ikke af religiøse grunde, men af simple økonomiske årsager.
Det er en pendant til IBM's nederlag med KRAK og VIRK.DK, der skulle køre på en Linux platform, men endte med at blive en .NET løsning fra Microsoft. Implementeret og driftklar på 90 dage. (IBM havde knoklet med deres løsning i 11 måneder).
Lars