Hej!
Du omtaler "et gammelt tegltag" men det kan være mange ting. Det interessante er, om det er håndstrøgne tegl eller maskinstrøgne. Ved udskiftning af tegltag på fredede bygninger skal man bruge håndstrøgne tegl og de er ret dyre, hvis man køber nye. Derfor er der et marked for brugte. På godserne har man tegl fra 1700 tallet, som er lagt om flere gange, når træværket var dårligt.
Vi har lige udskiftet tegltag som var lagt op i 1877. Vi har renset stenene for mørtel og pakket dem på paller. Det gav 3.- kr pr stk eller 8500.- (skattefrit). Desuden sparede vi omkostninger til at komme af med dem.
Der var selvfølgelig noget arbejde med det men jeg synes også det er en tilfredsstillelse at de kan bruges igen til et pænt gammelt hus.
Der er nogle som køber/sælger brugte tegl, du kan finde dem på Rådvads Hjemmeside.
Hvis du ikke ved hvordan man kender håndstrøgne tegl er det let at forklare: De er nubrede på bagsiden, hvor maskinstrøgne er pænt glatte. Det skyldes at man strøede en håndfuld tørt strandsand i formen for at få den færdige men fugtige tagsten til at slippe formen.
Hvis du bor på Sjælland og ikke har købt stenene endnu så prøv Jakobsen og Sønner A/S Fragtvej 9 , Kbhvn S. De køber brugte tegl i bytte når man køber nyt og de har over 100000 brugte på lager.