"Peter" <no_spam@no.where> wrote in message
news:k53N8.1206$GI2.2067@news.get2net.dk...
> > Weightgainer er jo egentlig bare en ordentlig dynge kulhydrat med lidt
> > protein i.
> Øhh det er vist omvendt. En masse protein og så en smule kulhydrat.
> Det er jo ikke de tomme kalorier men proteinen man tager på af.
Rent faktisk ER det netop et energioverskud (kalorieoverskud om du vil), som
du tage på af. Og når man så vil bygge muskler af en del af det
kalorieoverskud, skal der være tilstrækkeligt med protein til rådighed.
Der er ikke noget der hedder tomme kalorier - alle kalorier indeholder den
samme mængde energi - kalorie (eller kcal=kilokalorie, som det egentlig er),
er blot en måleenhed.
Weightgainer er karakteriseret ved et højt indhold af kulhydrater (ofte fra
maltodextrin) og et vist indhold af protein. 25% protein og 70% kulhydrat er
ret normalt.
Så er der andre produkter, der fokuserer mere på protein og mindre på
kulhydrat. De er f.eks. optimale, hvis man ikke vil have al den
energiholdige kulhydrat med i købet (f.eks. hvis man ikke ønsker at tage
på). Der er der typisk 65-90% protein og ikke ret meget kulhydrat.
> Dog skal man have mere protein ad gangen for virkeligt at tage på og mælk
er
> ikke specielt sundt i større mængder.
Din krop kan ikke optage ret store mængder protein af gangen. Jeg har hørt
en tommelfingerregel der hedder max ca. 25 gram protein per servering,
f.eks. lige efter styrketræning, hvor det er meget vigtigt at få noget
protein og kulhydrater hurtigt, for at få det optimale ud af træningen, så
kroppen kan gå igang med at bygge muskler. Indtaget du mere kan kroppen ikke
udnytte det. Derfor skal man sprede sit proteinindtag ud over dagen.
- Klaus