Ingredienser
250 g mel ( 5 dl )
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
25 g sukker ( ¼ dl )
1 stor æg
2½ dl mælk
1 spsk olie eller smeltet smør
Serveres med
Ahornsirup eller
lys sirup
måske smør
syltetøj
Fremgangsmåde
De tørre ingredienser sigtes i en skål. Lav en fordybning i midten. Slå ægget ud, og kom halvdelen af mælken i og pisk godt. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen sammen med olie eller smeltet smør, pisk kraftig. Dejen skal være som en tyk pandekagedej.
Varm en tykbundet pande og smør den. Kom dejen på i 4 -5 klatter med en stor spiseske. Lad dem bage til overfladen bobler. Vend dem og bag til undersiden er gylden.
Hold pandekagerne varme i en sammenfoldet viskestykke, indtil alle er bagt.
Servering:
Man kan spise dem , en 2 - 3 stykker oven på hinanden med smør mellem lagene og sirup over, eller med syltetøj som danske pandekager.