Grøn te er blade fra tebusken Camelia sinensis. De dampes og varmetørres, men fermenteres ikke ligesom sort te. Grøn te kan nydes ligesom almindelig te. Det fås i pulverform som opløses i varmt vand eller det kan sluges i kapselform.
Grøn te indeholder mange gavnlige stoffer: B-vitaminer, C-vitamin, mineraler - ofte betydningsfulde mængder af mangan, lithium, molybdæn og andre spor- og mikromineraler, koffein samt mange bioflavonoider. Mængden af disse indholdsstoffer varierer med dyrkningsforholdene, klimaet, tebuskenes alder og hvor på busken, bladene stammer fra.
Koffeinindholdet i en kop grøn te er typisk mellem 50 og 100 mg koffein.
Grøn te har en kraftig effekt som antioxidant. Den virker cellebeskyttende, især overfor mavesæk, tyndtarm, bugspytkirtel, tarmkanal og lunger. Den er med til at forebygge kræft, modvirker bakterieangreb og dermed madforgiftning og huller i tænderne, modvirker virusangreb, regulerer blodsukkeret og er derfor appetitdæmpende, sænker niveauet af LDL-kolesterol i blodet.
Bemærk
Der er ikke knyttet nogle særlige bivirkninger ved indtagelse af grøn te. Ved forhøjet blodtryk bør man dog ikke indtage større mængder uden først at kontrollere blodtrykket.
Grøn te kan hos nogle give en følelse af "hul i maven" samt søvnproblemer ved indtagelse sent på dagen.
Undgå de billige grønne teer fra Østasien, som kan være sprøjtet med DDT. Køb i stedet økologisk grøn te eller te der er kontrolleret fri for rester af sprøjtegifte.
Der er koffein i grøn te. Mellem 50 - 100 mg.
Ovennævnte er fra det link, jeg henviste til.
mvh ans