hej MSS   1. opskrift: 
Krydret   skinkemignon med bagte tomater 
 (2 personer) 
1 skinkemignon, ca. 300 g 
½ spsk olie 
basilikum 
1 citron 
salt, peber 
Bagte tomater: 
4 tomater 
½-1 salatløg 
1 spsk olivenolie 
¼ tsk sukker 
20-30 g hel parmesan
Tilbehør: 
250 g brød eller kartofler  Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun hurtigt mignonen i olie på en pande. Læg kødet i et ildfast fad og krydr med finthakket basilikum, revet citronskal, salt og peber. Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg 30-40 minutter til centrumtemperaturen er 65 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i ca. 15 minutter før det skæres i skiver. 
Halver tomaterne og stil dem i et ildfast fad med snitfladen opad. Krydr med finthakket løg, lidt citronsaft, olivenolie, en anelse sukker samt salt og peber. Stil tomaterne i ovnen sammen med kødet. 
Pynt tomaterne med parmesan i skiver og basilikum ved servering. 
Udarbejdet af kok Morten Nielsen
Tilberedningstid
1 time 
2. opskrift:
Marinerede sauté skiver med jordnøddesauce 
 
(2 personer) 
250 g skinkemignon
Satay 
1 spsk sojasauce 
1 fed hvidløg 
2 tsk frisk ingefær 
¼ tsk stødt chili eller ½ frisk chili 
¼ tsk stødt koriander 
¼ tsk stødt spidskommen 
1 tsk sukker, gerne rørsukker 
1 tsk sesamfrø 
1 lime 
Jordnøddesauce: 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
1-1½ frisk rød chili 
1 tsk olie 
2 spsk peanutbutter 
1 lime 
1 spsk sojasauce 
2 tsk sukker, gerne rørsukker 
salt og peber 
Råkostsalat: 
2-3 gulerødder 
1 rødbede 
2-3 spsk citronsaft 
lidt rørsukker 
Pynt: 1 lime
Tilbehør: 
2 dl ris  Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål. Hvis der bruges frisk chili, skal den være finthakket. Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft. Vend kødet i marinaden og stil det i køleskab i mindst ½ time. 
Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og en chili i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt 1 dl vand, peanut-butter, 2 spsk limesaft, sojasauce og sukker. Kog saucen igennem under omrøring. Smag saucen til med salt og peber. Saucen kan serveres enten kold eller varm. Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering. 
Kog risene. 
Snit grøntsagerne til salaten fint. Smag til med lidt citronsaft og sukker. 
Steg det marinerede kød på en varm grillpande eller en almindelig pande ½-1 minut på hver side. 
Pynt med lime i både. 
Tips: 
I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet. 
Skinkemignonen kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.
Tilberedningstid
ca. 45 minutter 
opskrift 3:
Skinkemignon   med thailandsk karrysauce 
 
4 personer
1 skinkemignon (ca. 400 g ) 
10 g smør 
salt og peber 
1 dl bouillon
Sauce 
200 g sukkerærter evt. fra frost 
1 spsk olie 
1½ tsk mild karry 
sky fra kødet 
2 dl kokosmælk (resten af dåsens indhold kan fryses ned) 
1 spsk sojasauce 
1 spsk lime- eller citronsaft 
1 tsk sukker 
evt. 1 tsk gurkemeje 
1 tsk majsstivelse 
½ dl vand
Tilbehør: 3 dl ris, fx jasminris. Server evt. også bønnespirer og revne gulerødder til i små skåle.  Vask hænder 
1.Dup kødet med køkkenrulle 
2.Lad fedtstoffet bruse af og blive lysebrunt i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider Vask hænder 
3.Krydr kødet med salt og peber. Tilsæt bouillon. Skru ned til svag varme, og lad kødet simre under låg i ca. 15 minutter. Vend og steg yderligere ca. 15 minutter. Har I et stegetermometer, skal kødets centrumtemperatur være 70 grader. Tag kødet op. Pak det ind i stanniol og lad det hvile ca. 15 minutter 
4.Kog risene efter anvisningen på emballagen 
5.Si stegeskyen 
6.Hvis sukkerærterne er friske, nippes stilkenderne af. Kom ærterne i en sigte og skyl dem 
7.Kom olie i en gryde og varm det op. Tilsæt karry og svits det ca. 1 minut 
8.Tilsæt stegesky, kokosmælk, sojasauce, limesaft og sukker. Tilsæt evt. gurkemeje, så bliver retten flot gul 
9.Udrør majsstivelsen i vandet og rør det i. Tilsæt sukkerærter og kog saucen igennem 
10.Skær kødet i tynde skiver. Læg kødet på et fad og hæld evt. lidt af saucen over
Udarbejdet af Bente Nissen Lundsgaard
Rist evt. 1 dl mandelflager eller cashewnødder på en tør pande og drys dem over retten 
Karrysaucen kan smages til med 2 tsk friskrevet ingefær og 1 fed presset hvidløg 
Server evt. ekstra stærk chilisauce til de voksne. 
Skal maden hurtigt på bordet, kan I erstatte karrysaucen med en færdigkøbt på glas. Gør punkt 6 færdig.Varm saucen op, som det fremgår af emballagen, og tilsæt stegeskyen. Tilsæt sukkerærterne og varm saucen kort igennem.
Tilberedningstid
ca. 1 time 
Vil du have flere så sig til.  Bon apetit boenholmkt