|
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 26-07-10 23:36 |
|
I gamle dage da jeg var barn kogte min mor en frugtgrød af bærrene efter at saften var kogt ud, det smagte udmærket så det er ikke al saften som er kogt ud i første omgang,bærrene blev siet fra efter grøden var kogt og inden jævning.
De bær som blev siet fra grøden blev smidt ud, nu var der ikke mere kraft i dem
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 27-07-10 01:08 |
|
Hvis du har brugt en god og effektiv måde til saftkogningen er der intet tilbage idem som duer til andet end høns eller geder. Høns får nok ikke meget næring af dem , men maven kan have godt af " noget at arbejde med " .
Hvis du selv får for lidt fiber kan du spise dem i stedet for dyre kostfiberpiller.
Hvis du bare har kogt bærene og ladet saften dryppe af gennem et klæde , vil fugten i massen være lige sågod saft , som det du har dryppet fra. Hæng klædet over et anden skål og hæld kogende vand over brene. På den måde skyller du saften ud af bærene og erstatter den med rent vand.
Det er næsten som at lave filterkaffepå maskine hvor "kraften" i bønnerne dives ud med rent vand.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 27-07-10 08:02 |
|
Min mor brugte bær optimalt, tit fik vi de afmagrede bær som tilbehør til sovs og kartofler.
Bortset fra solbærrene, de var simpelthen for grove.
Dengang anede den brede befolkning ikke hvad fiberkost betød for sundheden, bortset fra at man vidste at man blev godt mæt af groft brød, mad var jo mad.
| |
|
Luffe A
"Sælg dem til en marmeladefabrik, de kan få et halvt kg gele ud af hvert bær"
Den bemærkning fortjener du en Oscar for!
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 27-07-10 13:46 |
|
Klart nok, at du kun skal komme bærrene i kagedejen, hvis de er blevet ribbet før du kogte gele. Det glemte jeg vist at skrive. Her er to muligheder:
http://www.slagtenhelligko.dk/2006/06/18/baerkage/
http://kagemekka.dk/Kager/kage_1428.aspx
Og JO, man kan godt bruge bær, der er kogt saft af. Hvis de er meget tørre skal der måske bruges en smule væde, men kagerne skal nok blive gode. Jeg havde en gang en opskrift på chokoladebrownies med ribs, men kan desværre ikke finde den i mine gemmer. Måske kan du eksperimentere selv. Muffins er også en idé.
| |
| Godkendelse af svar Fra : takker |
Dato : 27-07-10 13:49 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|