Det kan du godt, men...
Sikket arbejde:
"
Druerne føles modne, enkelte er faldet af klaserne eller falder af under
plukningen (samles op)
Der høstes ca. 40 liter.
Bearbejdning:
Stilkene fjernes fra klaserne.
40 liter most + skaller + kerner fordeles med 20 liter og 2 x 10 liter
pH ca. 3 (ikke over).
Oechlerværdien: 82 83 ° svarer til 10,9 % alkohol iflg.vinavl i Danmark.
Beregnet sukkertilsætning (12,5 % alkohol) = 726 g sukker.
Sammen med gæren tilsættes i alt 400 g sukker umiddelbart (h.h.v. 200 g og
100 g x 2 i ballonerne).
Gæren Fermol, Premier Crus rødvinsgær.
20 gram i brev svarer til 100 liter,
Ca. 9 gram gær tilsættes fordelt med halvdelen og 2 x ¼ i de respektive
balloner
Gæring: Macerationsgæring.
Ballonerne sættes på gulvvarme for at få gæringen i gang
Efter 3 ½ time flyttes over på koldt gulv Rumtemperatur 20 °C.
Den 29. september kl. 6.30: Det bobler lystigt fra alle tre balloner.
Flyttes til kælder, Rumtemperatur 12 15 °C.
Pectolase tilsat svarende til 25 liter fordelt jævnt i de tre beholdere.
Aften: Omrystes 1 gang.
Den 30. september: Omrystet 1 gang.
Den 1. oktober: Tilsat sukker 160 gram (80 + 2x40 gram).
Den 2. oktober: Omrystet 1 gang.
Den 3. oktober: Tilsat 170 gram sukker (80 + 2 x 45 gram).
"
Sandsynligvis får du i starten noget værre sprøjt,
og når man så i dag kan købe 3 liter god rødvin for ca 90 kr er det slet ikke umagen værd.