|
| Krogen sider fast Fra : grokraft | Vist : 2288 gange 100 point Dato : 15-08-09 00:07 |
|
Hvordan får man krogen til at lade være med at
side fast i diverse sten. fiskeri fra kysten. skal man bruge en flyder.
enkel krog. vil gerne fange rødspætter eller torsk.
Hilsen Gr.
| |
| Kommentar Fra : rotw |
Dato : 15-08-09 04:13 |
|
du spinder hurtigt op der hvor der er sten derved er sansynligheden mindre for at de sætter sig fast
undgå det kan man aldrig så skal du fiske et sted hvor der ikke er tang og sten
fladfisk - ål - fjæsing(giftig) bruger du bundfang og orm elign.
*torsk - hornfisk - ørred - makrel - blink -spinder- *pirk
hornfisk - ørred - torsk bobbelflåd/elign. kan godt bruges lidt lige som blink men de kan også sættes sig fast
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 15-08-09 05:21 |
|
Tjaeh, adskillige lystfiskere har prøvet på at hive havbunden op
Noget andet er fiskenes reaktioner, fladfisk er lidt sløve og følger med op, torsk forsøger at sætte sig fast under nogle sten lige så snart de er blevet kroget.
| |
|
'' fjæsing(giftig) ''
''På den forreste korte rygfinne samt på gællelågene sidder der giftpigge, som fjæsingen rejser hvis den føler sig truet.''
'' Fjæsingens gift er varmelabil, dvs. den bliver nedbrudt ved opvarmning.''
'' Behandling af fjæsing stik: '' læs selv mere herfra: http://www.giftlinjen.dk/fjsing1.6
Det jeg vil sige er: SPIS FISKEN, den smager rigtigt godt. Lad være med at smide den ud. Den er en delikatesse. Kødet er hvidt og fast, og smager lidt som pigvar. Ligesom Sild har Fjæsing også rigeligt med ben, men det har hornfisk jo også. God fornøjelse.
Men pas selvfølgelig på giftpiggene, at man ikke stikker sig.
| |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 15-08-09 06:26 |
|
Du vil aldrig undgå det helt.
Vil du spare dyre pirke mv så et par cm line med lidt lavere brudstyrke mellem kroge og blink.
Så mister du kun krogen
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 15-08-09 06:36 |
|
Min fader fik engang kroget en brandmand da han hev en bundsnøre op ved en mole
Stor og alt for tung, han måtte klippe snøren da kødet er mere fast end på en vandmand.
| |
|
Bortset lige fra brandmænd og vandmænd, så skal man da prøve at spise alt der kommer på krogen. Al nyfanget fisk smager rigtigt godt, det vigtige er at få renset uden at punktere GALDEN, en lille sortgrøn blære, eller få fiskens mave-indhold ud fra indvoldene, den mørke 'pølse'.
Her kan man se hvordan fisk ser ud indeni:
http://www.tossehuset.dk/koi-anatomi.htm
Får man først galde ud på kødet er det næsten ikke til at skylle af - det er ikke giftigt - men smager som opkast (her er det jo også galde (og syre) der kommer med op).
Her er forslag til renseanvisning:
http://www.lystfiskeroplysningen.dk/Efter-fangst/Flaaning-af-fisk/flaaning-af-fisk.htm
| |
| Accepteret svar Fra : molokyle | Modtaget 100 point Dato : 15-08-09 10:09 |
|
Der findes typer af blink som mindsker risikoen for bundbid.
Visse woblere har en 'ske' som kan indstilles til den aktuelle vanddybde og indspindigshastighed.
Nogle blink er forsynet med en 'fjeder' påmonteres nogle stive farvede hår, som dækker for enkeltkrogen og lader det derfor lettere glide gennem tang uden at kroge.
Til kystfiskeri efter både torsk og fladfisk vil jeg nu anbefale dig at fiske med bundsnøre. Evt. et paternoster forfang med et 60 gr. blylod, monteret med enten; sandorm, børsteorn, regnorm, tobis eller makrel-/sildestrimler, som madding. Et sådant bundforfang koster ca. 25 kr.
Man kaster forfanget ud. Lader det synke til bunds. Strammer linen op ...og venter på bid.
Som bid-indikator kan bruges en klokke monteret ved stangspidsen (Påsættes EFTER kast og opstramning af line!) eller blot et stykke sølvpapir foldet om selv linen. Linen strammes op med mellemrum hvis den 'slappes'. Hele forfanget spindes ind og 'kontolleres' ca. hvert kvarter.
Knæk og bræk
</MOLOKYLE>
| |
| Godkendelse af svar Fra : grokraft |
Dato : 15-08-09 10:16 |
|
Tak for svaret molokyle og i andre det kan desvære ikke lade sig gøre at give jer 100 p alle sammen.
Hilsen Gr.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|