Kære vedikkealt. Det er et meget spændende spørgsmål, du stiller. Jeg ved heller ikke alt, men jeg bor på Samsø, hvorfra den berømte Samsø-ost har sin oprindelse. Vi havde for en del år siden på øen et mejeri, der desværre blev ramt af svigtende leverancer på grund af sygdom på en af de besætninger af køer, der leverede til mejeriet. I et lille samfund skal der ikke meget til for at vælte alting omkuld, og det skete. Men der er en mand, Bent hedder han vist, i Kolby, som havde med mejeriet at gøre, og som ind imellem fremstiller de mest fantastiske Samsø-oste. De bliver så solt hos Samsø Bryghus og i forskellige andre delikatesseforretninger her på øen.
Vi 4000 borgere på Samsø mener vistnok alle, at Samsø -oste er uovertrufne og at det er ærgerligt, at dette fremragende 'barnd' bliver udnyttet af ander, der ingen forbindelse har med Samsø. Bare tænk på EU-retssager om retten til feta-ost-navnet.
Men tænk nu - hvis du, - ved ikke alt - hvis du har tanker og visioner om at komme igang med noget osteproduktion! Det viser dit spørgsmål, at du har!! Tænk nu, hvis du, sammen med andre gode kræfter på Samsø eller andre steder, kunne sætte et projekt i gang, sammen med folk med faglig indsigt og sammen med nogle, der ved, hvordan man tiltrækker midler fra offentlige fonde eller EU-midler. Ja, tænk, hvis! Visionernes løber kan rulles ud, og måske kan du have glæde af at tale med Bent fra Samsø, eller bedre - besøge ham. Riv en dag ud af kalenderen, mød Bent. se, hvad I kan finde ud af. Han har fagligheden. Du har måske visionerne, måske kan du også skaffe ....pengene?
Kan du bruge disse tanker til noget, eller rammer jeg helt ved siden af det, du egentlig spurgte om? Det ville jeg være glad for at vide.
Mange hilsner, Oldboston