Opskriften på verdens bedste flute...bagte selv 160 stk. forleden.
1000 g mel.
450 g 5 korns blanding...der kan også kommes 4 hele hvidløg ( alle fed knuses ) i, eller 150 g abrikoser - dadler, eller anden tør frugt i, klippet i små stykker.
I stedet for tørfrugter kan også vælges krydderier, oregano, dild, basilikum...eller anden favorit tør krydderi i en mængde på 50 / 75 g.
2 æg
1 pk. gær
6 dl. mælk / kærnemælk.
25 g. sukker.
25 g. salt
50 g. fedtstof, enten olie - margarine eller smør.
Alle ingredienser blandes sammen fra start og æltes godt...((( ingen lunen mælk eller andre dikkedare )))
Dejen henstår i en ½ time, æltes igen og henstår en halv time.
Herefter deles dejen i 2 lige store stykker der rulles stramt sammen og ligger igen en ca. 20 minutter.
Så deles hver dej klump op i 12 stykker der igen rulles stramt til kugler.
Efter 10 min. rulles hver dej stykke ud i ""tommeltot tykkelse"" og kommes på plade med papir på.
Herefter stryges der straks med æggestrygelse - 1 sammenpisket æg med en knivspids salt i - er nok.
Herefter hæver flutene dækket eller udækket i mindst en ½ time, og bages herefter lysebrune ved ca. 200 grader.
Egner sig særdeles godt til frysning, og genopvarmning i ovn eller på brødrister.
Kommes flutene ikke straks i fryseren, opbevares de i plastik pose som ikke er for tillukket, hvor de uden at blive tørre kan ligge i flere dage.
God fornøjelse...