Mange livsstilssygdomme skyldes oxidativt stress. Cellerne bliver ødelagt, kan ikke fungere efter hensigten og giver forkerte beskeder videre. Sygdomme som hjerte-karsygdomme, kræft, sukkersygekomplikationer, forstyrret immunforsvar, infektioner, gigt, for tidlig ældning og nervelidelser skyldes celleskader. Forskere mener at mere end 200 forskellige sygdomme skyldes de frie radikalers celleødelæggende virkning.
Cellerne bliver beskyttet imod skader fra alle disse angreb af antioxidanterne. De lægger sig som en beskyttelsesfilm rundt om cellerne, så de cellebeskadigende angreb ikke kan ramme cellen. Cellerne får en skudsikker vest på, så angrebene kastes tilbage. Disse cellebeskyttende stoffer virker, ved at de har det ekstra elektron, som de frie radikaler mangler. De kan aflevere disse uden selv at blive ødelagt. Det stopper kædereaktionen, og alle er tilfredse. Kunsten er dog at tilføre kroppen lige den nødvendige mængde. Hvor meget eller lidt er påkrævet i den aktuelle situation? Der skal være balance i vægtskålen mellem de frie radikaler og mængden af antioxidanter. Man kan ikke sige: jo mere, jo bedre.
Læs mere om emnet på
http://www.dsgnet.dk/Sites/mfjartikler/Antioxidanter%20og%20frie%20radikaler.asp